Nieuws Personeel

De ambtenaar gaat als eerst met pensioen

Twee jaar geleden werd besloten tot de geleidelijke verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Sneller dan verwacht begint de maatregel vruchten af te werpen, schrijft de Volkskrant.

Jeroen Trommelen 1 maart 2016

Pensioen 11

De leeftijd waarop Nederlanders met pensioen gaan, blijft in hoog tempo stijgen. Het afgelopen jaar is de gemiddelde pensioenleeftijd met vier maanden toegenomen en kwam de leeftijd waarop mensen ophouden met werken, dicht bij 65 jaar. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Maatregelen om de pensioenleeftijd te verhogen hebben een groot effect, blijkt uit de CBS-analyse. Van de zeven onderzochte economische sectoren zijn er nog maar vier waar de gemiddelde pensioenleeftijd lager is dan 65 jaar.

De gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan, stijgt overigens al negen jaar. Tussen 2006 en 2015 liep hij op van 61 naar 64 jaar en 5 maanden. Begin deze eeuw lag de gemiddelde pensioenleeftijd nog rond de 61 jaar. Vorig jaar was voor het eerst al meer dan de helft van gepensioneerden 65 jaar of ouder. In 2008 gold dat nog maar voor 20 procent.

Lees verder op VK.nl