Nieuws Personeel

De IJsbreker wil opstomen tot regionaal podium

Artwin Kreekel 8 januari 2016

Regionaalmuziekpodium

De IJsbreker in Leusden heeft de ambitie om een regionaal muziekpodium te worden, dat schrijft het AD. Daarnaast wil ze in of rond het jongerencentrum aan de Bavoortseweg, op steenworp afstand van Amersfoort, een extra horecagelegenheid toevoegen.

Dat blijkt uit een voorstel dat het gemeentebestuur naar raadsleden heeft gestuurd. De stichting Jeugd- en Jongerenwerk, die De IJsbreker beheert, wil ook proberen meer te gaan samenwerken met het onderwijs en het bedrijfsleven. Ook is het de bedoeling overdag ruimtes te verhuren aan verschillende dagbestedingsinstellingen. 's Avonds en in het weekend kunnen meer inkomsten worden gegenereerd door evenementen en feesten te organiseren. Afgelopen zomer liet de gemeente al weten jongerencentrum De IJsbreker om te willen vormen tot een centrum voor inwoners 'van 0 tot 100'. Ze hoopt dat het centrum daarmee een grotere doelgroep aanspreekt. En, naar nu uit de documenten blijkt, met minder subsidie toe kan: als het aan het gemeentebestuur ligt krijgt stichting Jeugd- en Jongerenwerk vanaf 2018 geen 210.000 euro, maar nog maar 140.000 euro subsidie per jaar.

Bijpraten Bestuurslid Flip Mijzen wil nog niet vertellen hoe De IJsbreker deze verschillende doelen wil gaan verwezenlijken, en waarom juist voor deze plannen wordt gekozen. Hij wil hiermee wachten tot maart, wanneer hij de gemeenteraadsleden bijpraat over de plannen. “Maar we zijn al langer achter de schermen bezig om te kijken hoe we ons kunnen profileren.”

Frits Ringers, directeur van het Jeugd- en Jongerenwerk, gaf eerder in deze krant al aan niet rouwig te zijn om de aanpassing van het jongerencentrum naar een soort dorpshuis. Het verwacht dat het daarmee makkelijker wordt bepaalde activiteiten te organiseren.