Nieuws Personeel

Doek valt voor MS Mode; 660 banen op de tocht

Kledingketen MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, heeft in Nederland uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft de directie van het 130 Nederlandse filialen tellende bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

De Ondernemer 5 augustus 2016

MS Mode

Deze beslissing heeft vooralsnog geen gevolgen voor de activiteiten van MS Mode buiten Nederland. Alle winkels en de webshop blijven open. De beslissing heeft verder geen gevolgen voor de activiteiten van MS Mode buiten Nederland.

660 werknemersBij MS Mode in Nederland werken 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in naast Nederland ook België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Zachte winterHet internationale modebedrijf kampt met 'tegenvallende resultaten als gevolg van een negatief sentiment in de modebranche', zo meldt het in een persbericht. "Daarnaast heeft de zachte winter een negatieve impact gehad op de verkoop van de wintercollectie."

Nieuw winkelformatMS Mode heeft in 2014 en 2015 geïnvesteerd, onder andere in het vernieuwen van de collectie, het lanceren van een nieuw winkelformat en een nieuwe marketingcampagne. Dat leidde tot meer omzet en een hogere marge. 2015 werd dan ook met winst afgesloten. Ondanks deze positieve ontwikkelingen bleek MS echter 'onvoldoende in staat om de tegenvallende resultaten van de afgelopen periode op te kunnen vangen'.

(Lees verder onder de foto)

Doorstart"De directie betreurt het voor klanten, medewerkers, leveranciers en partners dat zij deze stap heeft moeten nemen", aldus het persbericht. MS Mode hoopt op een doorstart. "Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten." In de periode voorafgaand aan de surseance zijn er gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om (onderdelen van) MS Mode over te nemen. "Deze gesprekken zullen ook na het aanvragen van surseance worden voortgezet."

Roland KahnDe onderneming is onderdeel van Roland Kahn's Coolinvestments. Ook de ketens CoolCat, America Today en Sapph horen daarbij. Kahn kreeg eerder dit jaar veel media-aandacht omdat hij V&D van de ondergang wilde redden. Dat lukte uiteindelijk niet. Later kocht Kahn samen met twee zakenpartners wel de merkrechten van het failliete warenhuisconcern.

Gerelateerde artikelen:

MS Mode in het nauw: bij deze winkels ging het als mis