Nieuws Personeel

Etten-Leurs bedrijf drukt stempel op Giro d'Italia

Sportfanaat, maar bovenal wielerfreak is Marco van den Beemt. 'Geweldig', vindt hij het dat juist zijn bedrijf Techno Traffic Control de verkeersregelaars mag leveren voor de Nederlandse etappes van de Giro d'Italia begin mei.

MARIËTTE DEN ENGELSE 22 april 2016

Etten Leurs Bedrijf Giro

''Mooi hè", glundert hij in BN de Stem. "Dat een Etten-Leurs bedrijf met Etten-Leurse mensen bij zulke grote sportevenementen een stempel kan drukken, dat vind ik prachtig. We treden niet op de voorgrond, maar zorgen er mede voor dat alles goed verloopt."

50 verkeersregelaarsDe Giro d'Italia begint vrijdag 6 mei met een tijdrit in Apeldoorn. Twee vlakke etappes van Arnhem naar Nijmegen en vice versa volgen de dagen erna. "We leveren vijftig verkeersregelaars voor het evenement. We doen dat in opdracht van Heijmans evenementenservice. We bellen niet zelf met de Giro", lacht Van den Beemt.

HardloopeventHet wordt een druk weekend voor Techno Traffic Control want op 8 mei is ook de Wings for Life World Run in Breda, een hardloopevenement waarvan de opbrengst gaat naar onderzoek en genezing van dwarslaesie. Ook daar levert het bedrijf vijftig verkeersregelaars. "En van 18 tot en met 25 juni zijn we op Goeree Overflakkee bij het NK wielrennen met veel verkeersregelaars."

SporthartHet enthousiasme spat er vanaf bij Van den Beemt. "Maar we hebben hier allemaal een sporthart. Het enthousiasme binnen het bedrijf is groot."

Van den Beemt hecht er aan te vertellen dat zijn bedrijf probeert te werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. "Die krijgen hier een kans. Ze volgen een opleiding en mogen dan bij nacht en ontij aan het werk, want we staan ook 's nachts bij werkzaamheden het verkeer te regelen. Maar diezelfde mensen krijgen ook de kans om bij mooie sportevenementen te zijn."

TrotsWielerfanaat Van den Beemt is best wel een beetje trots op zijn mensen en het feit dat ze dit jaar aan de slag mogen bij de Giro en het NK. Het is een mooie aanvulling op het sportieve rijtje dat er al staat. "We zijn jaren betrokken geweest bij de profwielerronde van Etten-Leur, in 2014 waren we bij het WK hockey en vorig jaar bij de start van de Tour de France."

Of er nog wat te wensen overblijft? "De ultieme goal is om mee te reizen met een wielerwedstrijd. Een Tour de France van begin tot eind volgen met onze verkeersregelaars. Maar dat is moeilijk te realiseren. Dat zal wel een droom blijven."