Nieuws Personeel

FNV: Drogisterij-medewerkers staken vrijdag opnieuw voor loonsverhoging

Vrijdag leggen honderden drogisterij-medewerkers in het gehele land opnieuw het werk neer. Zij eisen minimaal 10 procent loonsverhoging. Het is alweer de achtste stakingsdag in de drogisterijbranche.

Van onze redactie 19 januari 2023

Etos entree

Veel stakers komen vrijdag bijeen in Utrecht, in zalencentrum NDC Den Hommel, van 10.00 tot 15.00 uur. FNV-voorzitter Tuur Elzinga is één van de sprekers.

Tijdens de vorige staking op 6 januari - Fat Cat Day- overhandigden Etos-medewerkers een klantenpetitie aan de woordvoerder van Ahold CEO Frans Muller, verantwoordelijk voor onder andere de Etos-winkels. Daarin spraken duizenden Etos klanten hun sympathie uit voor de stakers. Sindsdien werd niets meer van de bedrijfsleiding vernomen.

Lees ook: FNV roept op niet te shoppen bij winkels waar gestaakt wordt

Minimaal 10 procent loonsverhoging

De 2750 Etos-medewerkers zijn het zat dat alles duurder wordt, maar dat hun salaris laag blijft. Het was in december voor het eerst dat zoveel mensen in de drogisterijen hun werk neerlegden. De lonen in de drogisterijen liggen op of net boven het minimum. FNV Handel wil dat de lonen in de drogisterijen meestijgen met de inflatie (automatische prijs compensatie). Dat betekent op korte termijn een verhoging van minimaal 10 procent.

FNV Handel-bestuurder Cindy Onvlee: ,,Veel winkelmedewerkers zien wat de acties bij de Bijenkorf en bij Etos losmaken. Staken steekt aan; zeker op plekken waar mensen te weinig verdienen en in de problemen komen door de stijgende prijzen. Terwijl de bedrijven gigantische winsten maken en superrijke aandeelhouders alleen maar rijker worden, kan er voor de medewerkers niks extra’s af. Ook veel klanten storen zich steeds meer aan dit gedrag."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws