Nieuws Personeel

Horeca geschokt door schandalen

Yorick Roos 21 januari 2016

Horecageschoktschandalen1065

Lokale horeca-ondernemers zijn niet blij met een reeks incidenten in de uitgaanswereld. De gemeente maakte bekend dat er in twee zaken drugs zijn gevonden. Eerder deze maand ging Club Magnum definitief dicht. 'Dit is schadelijk.' Dat meldt het AD donderdag.

Tijdens een grootschalige controle in de Zoetermeerse horeca is bij een van de bedrijven een handelsvoorraad softdrugs gevonden. Uit oogpunt van bescherming wordt de naam van deze zaak niet genoemd, maar de gemeente meldt wel dat het etablissement twee weken gedwongen op slot gaat.

Bij een andere uitgaansgelegenheid werd een voorraad ampullen met lachgas gevonden.

Eerder deze maand maakte burgemeester Aptroot al bekend dat Club Magnum voorgoed dichtgaat. De ondernemer die de zaak runde krijgt nooit meer een vergunning in Zoetermeer.

De incidenten zijn volgens Jeffrey van Dijk schadelijk voor de horeca-ondernemers die zich wél netjes aan de regels houden. ,,Wij zijn hier niet blij mee,'' aldus de voorzitter van de plaatselijke afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Van Dijk is wel te spreken over de harde aanpak van de overtreders door de gemeente. ,,Ik denk dat het goed is dat de burgemeester hier bovenop zit en een eind maakt aan dit soort praktijken,'' stelt hij. "Er moeten consequenties zijn voor de ondernemers die de regels aan hun laars lappen.''

VerbazingHet gevoel van Van Dijk wordt gedeeld door Wim Blansjaar, jarenlang woordvoerder van de Zoetermeerse horeca en eigenaar van The Old Pal. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik het bericht met verbazing heb gelezen. Ik ben ook best een beetje geschokt dat dit soort dingen blijkbaar gebeuren in de Zoetermeerse horeca,'' aldus Blansjaar.

Net als Van Dijk is ook hij niet te spreken over de schade die het wangedrag van de eigenaren van de berispte zaken toebrengt aan het imago van de Zoetermeerse horeca-ondernemers. ,,Het gaat om een handjevol ondernemers, terwijl er tachtig, negentig zaken zijn die alles netjes volgens de regels doen. Nu ontstaat er toch een beeld dat er van alles mis is in de stad en dat klopt gewoon niet.''