Nieuws Personeel

Kortsluiting oorzaak brand Vlissings kermisbedrijf

René Hoonhorst 12 januari 2016

Loodsbrand1065

Kortsluiting is waarschijnlijk de oorzaak van de brand die zaterdagavond een kermisbedrijf in Vlissingen verwoestte. Omdat vlakbij de plek waar kortsluiting ontstond enkele van brandstof voorziene voertuigen stonden, greep het vuur snel om zich heen, vermoedt de brandweer.

Dat meldde een woordvoerder van de politie maandagmiddag. Eigenaren Karel en Lenie van der Velde hadden hun bedrijfsloods en woning, die beide als verloren moeten worden beschouwd, toen nog niet gezien. Zij landden pas tegen de avond op het vliegveld van Charleroi. De terugreis vanaf hun vakantieadres kostte, mede door een tussenlanding, meer tijd dan hen lief was. "Ik denk dat we pas na negenen vanavond ons huis kunnen zien. Slapen zal niet gaan, hebben we begrepen, dus ik denk dat we bij mijn moeder aankloppen", liet Karel net na de landing weten.

De uitbater van zelfgebouwde kermisattracties was heel blij toen hij hoorde dat kraamhouders van de Middelburgse weekmarkt een inzamelingsactie voor hem en zijn vrouw houden. Samen met de ondernemers- en horecaverenigingen Wij zijn De Stad en Middelburg Dronk zet Weekmarkt Middelburg de actie 'Help Karel en Lenie uit de brand!!!' op poten.

"We vonden gewoon dat we wat moesten doen", zegt coördinator Elly Boeckhout-van Hoogenhuizen, die een aparte rekening voor het echtpaar Van der Linde opende. "'s Zomers staat Karel met een draaimolen op de markt en haalt hij koffie voor veel standhouders", verklaart Elly 'van de sokkenkraam'. Winkeliers en horeca-uitbaters sloten zich bij de actie aan.