Nieuws Leiderschap

Heftige gebeurtenis maakt bedrijf sterker

Wanneer een directeur-grootaandeelhouder plotseling wegvalt, verschijnen er kapers op de kust. Maar door koers te houden bleef Daxxa Personeelsdiensten fier overeind. 'Iedereen nam zijn verantwoordelijkheid, daar ben ik trots op', aldus directeur Milco Schildkamp.

MARTIJN SCHRAVEN | FOTO Willem Paterik 28 maart 2017

Daxxaa

In 2010 werd Schildkamp (49) aangetrokken om als directeur zorg te dragen voor verdere professionalisering van Daxxa, van oorsprong een familiebedrijf. In 2015 werd een omzet gerealiseerd van 25 miljoen euro.

Vreselijke gebeurtenis

Maar op 14 juli 2016 stond de wereld voor alle personeelsleden even stil. Op 28-jarige leeftijd benam Dennis van Oeveren, directeur-grootaandeelhouder van Daxxa, zich van het leven. Ondanks deze verschrikkelijke gebeurtenis moest het bedrijf door. ,,We kunnen geen bordje op de winkelruit hangen met de tekst 'wegens omstandigheden tijdelijk gesloten'. Er moeten loonruns gedraaid worden voor de 600 mensen die via ons hun salaris ontvangen."

Hart voor de zaak

De flexibiliteit en bereidheid van alle medewerkers om een extra stap te zetten, ontroerde Schildkamp. ,,Die veerkracht blijkt veel sterker. Elke werknemer toonde hart voor de zaak en nam zijn verantwoordelijkheid."Na het overlijden moest een rondgang langs klanten en stakeholders zo snel mogelijk ingepland worden. ,,Er rijzen bij hen ook vragen. Maar de houding van enkele concurrenten is me tegengevallen. Roddels werden de wereld in geslingerd. Enkele bedrijven dachten van de gelegenheid gebruik te kunnen maken om onze mensen weg te kopen." Dat geen van de benaderde medewerkers hier op in is gegaan, laat wel zien hoe sterk de band binnen het bedrijf is.

Sterker dan ooit

Inmiddels is de storm gaan liggen. Als onderneming is Daxxa sterker dan ooit. Dennis van Oeveren heeft een plekje gekregen in het bedrijf. ,,In de kamer waar ik werk, hangt een van zijn truien." Voor de aandelen die na het overlijden van Van Oeveren bij diens vader terechtkwamen, worden momenteel gesprekken gevoerd met verschillende partijen. ,,Het is onze wens om een partij te vinden die de continuïteit van het bedrijf kan waarborgen. Zo zou Dennis het gewild hebben."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Daxxa Personeelsdiensten. Meer weten? Kijk op daxxa.nl.