Nieuws Leiderschap

Henk Jan Beltman stopt als ceo van Tony's Chocolonely

Wat al een tijdje in de lucht hing, is vandaag werkelijkheid geworden: Henk Jan Beltman stopt bij Tony’s Chocolonely. De ‘chief chocolate officer’ geeft het stokje over aan Douglas Lamont, die hiervoor ceo was bij Innocent (bekend van de smoothies). Beltman blijft wel actief in de raad van commissarissen.

Van onze redactie 4 maart 2022

Henk jan beltman tonys chocolonely

Henk jan Beltman stopt als ceo van Tony's Chocolonely.

Nieuws Beltman komt niet als donderslag bij heldere hemel

Beltman gaf al langer aan te twijfelen aan zijn positie als ceo van Tony’s Chocolonely. Hij voelde zich naar eigen zeggen beter geschikt als ondernemer en bedenker dan als bestuurder van een groot bedrijf. Begin februari verkocht hij dan ook al een groot gedeelte van zijn aandelen in het bedrijf aan Verlinvest, het investeringsvehikel van AB InBev-familie Spoelberch. Zij zijn samen met Innocent de externe aandeelhouders van het bedrijf.

De Brit Douglas Lamont neemt per 1 oktober de functie van Beltman over. Hij heeft aangegeven in te willen zetten op de verdere commerciële ontwikkeling van het ethische chocolademerk. Tony’s Chocolonely zoekt ondertussen naar een nieuwe en grotere locatie voor de hoofdkantoren.

Lees ook: Tony's Chocolonely passeert 100 miljoen-omzetgrens, eigen fabriek gaat niet door

De namen Tony's Chocolonely en Henk Jan Beltman zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De ondernemer bouwde van het slaafvrije chocolademerk een bedrijf dat gerust een wereldhit genoemd mag worden. Hoe hij dat deed, welke lessen hij leerde en hoe hij zichzelf als ondernemer bewees, vertelt hij in onze podcast Sleutel tot Succes.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws