Podcast

Hoe Maarten Vazquez van zijn bedrijf een plek maakt waar iedereen wil werken

Maarten Vazquez is oprichter van het gloednieuwe bureau Kemari Digital. Zijn voor- én achternaam verraden het al, hij is half Nederlands, half Spaans. Ondanks zijn vrij jonge leeftijd is de ondernemer ambitieus te werk te gaan. De dertigjarige was al de baas van het in Enschede bekende bureau Vazquez, maar het was tijd voor iets nieuws. Hoe hij het beste team om hem heen verzamelt? Vazquez legt het uit aan De Namarama Show-host Floris Hülsmann in deze podcast.

Presentatie: Floris Hülsmann 22 februari 2022

Met een uitgekiende strategie om de leukste medewerkers te werven heeft Maarten Vazquez een oude Landrover-garage omgebouwd tot creatieve hub. Met zijn onvervalste Twentse tongval vertelt hij in DeNamarama Show over de plannen die er nog liggen, waaronder expansie naar het buitenland.

Voetbal is de rode draad voor de ondernemer, of het nou gaat over de nieuwe bedrijfsnaam, de namen van zijn kantoorruimtes, de namen van zijn werknemers of het nieuwste sponsorship dat hij is aangegaan met een bekende voetbalclub. ,,Ik heb nog nooit zoveel voetbaltermen bij elkaar gehoord.''

'Voetbal is de rode draad voor de ondernemer, of het nou gaat over de nieuwe bedrijfsnaam, de namen van zijn kantoorruimtes of het nieuwste sponsorship dat ze zijn aangegaan met een bekende voetbalclub'

Inzetten van social media en meedenken over aanbod van opdrachtgevers

De opdrachtgevers van Kemari Digital zijn b2b-klanten, maar die krijgen allesbehalve een traditionele aanpak. Met inzetten van social media en meedenken over het aanbod van hun opdrachtgevers zorgen ze voor een nieuw elan in reclameland.

Kortom, jong en ambitieus, dat is bureaudirecteur Maarten Vazquez van Kemari Digital volgens Floris Hülsmann. Wat de nieuwe naam van het bureau betekent en hoe Vazquez daar het hele bedrijf mee inkleurt, dat hoor in deze nieuwe aflevering van De Namarama Show.

Lees ook: De juiste mensen in jouw team? Dit adviseert Willem Verdam (Just Good People)

Maarten Vazquez met Floris Hülsmann.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details