Nieuws Personeel

Monte Carlo belooft beterschap

Henk van Gelder 29 januari 2016

Dancefeest1065

Monte Carlo treft tal van veiligheidsmaatregelen om nieuwe ongeregeldheden in de Nijmeegse discotheek te voorkomen. Dat laat de directie van de dancegelegenheid aan de Wijchenseweg weten.

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft de discotheek een formele waarschuwing gegeven. Bij een volgende ordeverstoring loopt Monte Carlo het risico dat de burgemeester de discotheek laat sluiten.

Bruls gaf de waarschuwing na een uit de hand gelopen nieuwjaarsfeest. De Urban Party werd ontsierd door massale vechtpartijen. Volgens Bruls was Monte Carlo het afgelopen najaar geregeld het decor van vechtpartijen. Daarbij werd de politie agressief bejegend. Bovendien moesten diverse keren in allerijl onwel geworden bezoekers dronken en stoned naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Bruls heeft de danceclub twee weken de tijd gegeven om orde op zaken te stellen. De directie van Monte Carlo reageert geschrokken op de gele kaart.

De dancing, waarin voorheen de Matrixx was gevestigd, stelt nu bij de gemeente Nijmegen een veiligheidsplan te hebben ingediend. Dit plan is opgesteld door het ingehuurde beveiligingsbedrijf Profi-Sec. Voorlopig is Monte Carlo gesloten. De club wil 13 februari weer opengaan.

Monte Carlo gaat extra beveiliging inzetten. De club zal scherp opletten dat het maximumaantal toegestane bezoekers niet wordt overschreden. Om de toegangscontrole sneller te laten verlopen, zijn er extra handscanners aangeschaft. Ook belooft de discotheek de geluidsoverlast te beperken. Bezoekers die zich buiten niet gedragen of zichtbaar onder invloed zijn van alcohol of drugs worden uit de rij gehaald. Hen wordt de toegang geweigerd.

Met de inzet van camera's, metaaldetectie en fouillering zegt Monte Carlo er al alles aan te doen om te voorkomen dat drugs en wapens naar binnen worden gesmokkeld. De club biedt aan om samen met de politie, extra op de parkeerplaats te surveilleren.

In de hoop een diverser uitgaanspubliek te trekken, wordt de programmering aangepast. Monte Carlo zegt dat veel overlast werd veroorzaakt door bezoekers die elders bij horecazaken in Nijmegen en Arnhem op een zwarte lijst staan.

De dancing heeft ook interne maatregelen getroffen. Zo is de bedrijfsleider ontslagen. Voor een gastvrijer deurbeleid zou een nieuwe, ervaren hoofdportier zijn aangesteld.

Tijdens het nieuwjaarsfeest zou een bezoekster zijn aangerand. Beveiligers zouden de verdachte hebben laten lopen. De club stelt niet van het incident op de hoogte te zijn geweest en zegt dat het niet gelukt is om deze beveiligers te achterhalen.