Nieuws Personeel

Paracetamol-ijs tegen een kater?

Heleen Boex 5 februari 2016

Paracetamolijskatercarnaval1065

Een kater na het carnavallen? Een paracetamolijsje van ijssalon Nagelkerke bindt de strijd aan met de hoofdpijn... heel even. Donderdag introduceerde Jan Nagelkerke uit Oudenbosch zijn 'wereldprimeur', maar al snel verscheen een extra bordje: 'niet voor consumptie'. Dat schrijft het AD vrijdag.

De combinatie van ijs en medicijnen is verboden, leerde Jan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Apothekersassistenten hadden hem er op Facebook al op gewezen. "Ik wil geen risico lopen en niet spotten met medicijnen. Wij vonden dit gewoon een leuke grap voor carnaval."

Bier en bessenlikeurJan staat bekend om zijn aparte smaken zoals bokkenpoot, schuimtaart, bier en bessenlikeur. Bij een inspiratiesessie met zijn zeven kinderen kwam zijn 10-jarige dochter met paracetamol.

"Ja, best apart. Ze heeft het zelf niet nodig. Wij gebruiken hooguit één doosje per jaar. Misschien heeft ze het opgepikt van Omroep Brabant, daar gaat het in carnavalstijd vaak over paracetamol.''

PijnstillertaksIn één bak van 6 liter stopte Jan 20 hoofdpijnpilletjes en een scheutje citroensap voor de smaak. Je zit pas aan je pijnstillertaks als je er dagelijks 24 bolletjes van zou nemen, berekende hij. Niemand zal ervaren of dit product verlichting biedt. De ijsmaker er is na een rondje proeven alweer klaar mee: "Ik gooi de rest weg, het is zeker niet mijn beste ijs."

Glazen waterEn de kater dan? "Ik neem altijd twee glazen water, voordat ik naar bed ga."