Nieuws Personeel

PostNL sluit sorteercentrum in Almelo

Het sorteercentrum van PostNL in Almelo sluit eind mei. Het werk wordt dan overgeheveld naar het centrum in Deventer. De 177 medewerkers van de Almelose vestiging krijgen een baan aangeboden in Deventer. Door de sluiting in Almelo blijft in Twente alleen het sorteercentrum in Enschede over met 158 medewerkers, meldt de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: PostNL 24 februari 2017

In verband met de landelijke reorganisatie bij PostNL werd enkele maanden geleden een onderzoek aangekondigd naar de toekomst van beide Twentse sorteercentra. Bij de medewerkers overheerste de angst dat honderden banen zouden verdwijnen. Daarvan is volgens een woordvoerster geen sprake.

Deventer

Het personeel van het sorteercentrum in Almelo wordt de komende weken geïnformeerd over de gevolgen. "Ze krijgen allen de mogelijkheid mee te gaan naar Deventer. Ook de tijdelijke medewerkers."

Voorzitter Bernard de Vries van de centrale ondernemingsraad van PostNL heeft nog geen idee hoeveel medewerkers de overstap naar Deventer willen maken. "Er liggen in elk geval afspraken over vergoeding van reiskosten. We willen we van de directie vooral weten hoe de werktijdenregeling in Deventer zal zijn en of er 's nachts en 's morgens voldoende mensen worden ingezet om het aangeboden werk te kunnen doen."