Nieuws Personeel

Via een speeddate aan het werk

McDonald's heeft 20 nieuwe medewerkers nodig voor de vestiging in Goes en zoekt die op een originele manier: via speeddates. "De eerste keer is goed bevallen", zegt Wim Priem, manager van de Zeeuwse McDonald's-filialen.

Timo van Kasteele | Foto: Ernesta Verburg 26 september 2018

Mcdonalds 19

Speeddaten. Het is een relatief nieuwe manier om een relatie te krijgen. Tijdens een kort gesprek kijken twee mogelijke partners elkaar eens diep in de ogen, dan weten ze beiden al snel of het de moeite waard is om verder te gaan en volgt er - mogelijk - een langere relatie. Wat voor relaties werkt, geldt ook voor het zoeken naar een nieuwe baan, vinden ze bij McDonald's. Het past ook wel bij het concept van de fastfoodketen, waar het draait om snelheid. "Bij het werven van personeel voor onze vestiging in Terneuzen is het goed bevallen."

Lees ook: Zo houden bazen Corendon, Spotify en Booking.com hun medewerkers tevreden

Twintig nieuwe medewerkers

McDonald's heeft aan het eind van het jaar 20 nieuwe medewerkers nodig voor de nieuwe vestiging in Goes. Die herrijst aan de nieuwe afslag aan de A58. De vestiging aan de Nobelweg, vlakbij de Zeelandhallen, gaat dan dicht. Priem zoekt voor de nieuwe vestiging verschillende medewerkers, van mensen in de keuken die het eten bereiden tot in bediening en enkele barista's, specialisten in het bereiden en serveren van koffie.

Passend bij de doelgroep

Deze maand starten de eerste speeddates. "Het is heel praktisch", zegt Priem. "Je laat een groep mensen komen, vertelt een keer je verhaal en gaat in gesprek. Het houdt de snelheid er in. En het past bij onze doelgroep, jongeren." Het UWV voert de voorselectie uit, kijkt of de kandidaten geschikt zijn voor de werkzaamheden en eisen die McDonald's stelt. Ook de uitnodigingen voor de speeddates verlopen via het UWV, vertelt Priem. "Die samenwerking bevalt prima. Medewerkers van het UWV zijn ook aanwezig bij de dates."

Lees ook: Dit is hoe McDonald's écht winst maakt

Verloop van de speeddate

Tijdens de speeddate krijgt een kandidaat een aantal minuten de tijd om te laten zien wie hij of zij is. "Op basis van het gesprek kunnen wij bepalen of de kandidaat geschikt is en wordt uitgenodigd voor een vervolg gesprek", zegt Priem. "Het speeddaten helpt om snel een selectie te maken."

Snel contact maken

Met een speeddate hoopt McDonald's snel in contact te komen met nieuwe medewerkers voor de vestiging in Goes. Is er een klik, dan volgt een interne opleiding vanwege het specifieke werk bij McDonald's. Na dat traject, kunnen kandidaten vrijwel direct aan de slag. McDonald's is in de Zeeuwse horecasector een van de grotere werkgevers. Met verspreid over drie vestigingen - Middelburg, Terneuzen en Goes - 250 medewerkers in dienst. Dat aantal groeit de komende jaren naar tegen de 300.