Podcast

Ook sportcentra open: 'Vitaliteitsmotor van Nederland draait weer'

De dag waarvan ze wisten dat die zou komen. En dan vooral graag eerder dan 1 september, bij sterke voorkeur. Vandaag, 1 juli, mochten en gingen ze dan eindelijk weer open, de sportscholen/fitnesscentra. Voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) blikt terug op de afgelopen moeilijke maanden en natuurlijk, kijkt vooral maar al te graag vooruit.

Corona sportscholen fitnesscentra open 1juli

Met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en de anderhalve meter-regel zijn ook de fitnesscentra weer open, zoals hier in Alkmaar. Foto's: ANP.

Van onze redactie 1 juli 2020

'We zijn er helemaal klaar voor, een tijdje al. We staan te trappelen'. Voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) is er duidelijk over in de podcast (hieronder te beluisteren). ,,De vitaliteitsmotor van Nederland, want dat zijn we, gaat weer draaien."

Volgens De Hair ligt wat betreft de coronamaatregelen de focus nu op het faciliteren en bewaken van het op anderhalve meter afstand blijven (lees: sporten) van elkaar en het zoveel mogelijk ventileren van de ruimtes. ,,Dat is het allerbelangrijkste op ons bordje, momenteel. Verder valt te denken aan kuchschermen en al dat soort dingen, en die plaatsen op strategische plekken zoals ook wij hebben gedaan, maar het zit niet in het protocol. Dat bepalen sportcentra voor zich."

Ook hoe de sportcentra weer opstarten, incluis de lessen die zij geleerd hebben van de afgelopen coronaperiode, beluister je in de podcast hieronder.

Sportcentra weer open: 'Alles verloopt vlekkeloos, iedereen houdt zich goed aan de regels'

1 juli 2020. Open! Positiviteit en blijdschap zien we terug in een belronde van het AD langs diverse sportcentra. Dylan Peemen van Kim's Gym is blij dat er binnen weer gesport mag worden. ,,We zijn lekker aan de gang. Het buiten fitnessen was (bijna) niet te doen omdat we alle apparaten buiten moesten zetten. Nu mag iedereen weer lekker binnen sporten. Tot nu toe loopt alles vlekkeloos. Iedereen houdt zich goed aan de regels.”

Het unieke aan Anytime Fitness is dat ze 24 uur per dag open zijn. Toch gingen ze niet open om 1 juli middernacht. ,,We hebben besloten om pas vanaf 9 uur open te gaan. We hebben alles nog getest en er was pas in de ochtend personeel", zegt Gijsen. Bij Anytime was het al redelijk druk. ,,De inloop is goed. We hebben alles in huis wat we nodig hebben om aan de maatregelen te voldoen: looproutes uitgezet, ook in de spinningszaal en bij de groepslessen, er staat desinfectiemiddel bij de ingang en alle apparaten staan uit elkaar. En door heel de club staan pijlen.”

Directeur BigGym: 'Het is verantwoord druk in onze gyms'

Directeur Jasper Otting van BigGym is uiteraard ook heel blij dat zijn 19 locaties in Nederland weer open mogen. ,,De reactie van de mensen is heel positief. Ze hebben zin om weer te sporten. Ik zie veel lachende gezichten en dat doet mij goed.” Ook bij Big Gym loopt het voorspoedig. ,,Iedereen houdt zich aan de regels. Bezoekers nemen eigen handdoekjes mee en ze houden afstand. De looproutes werken ook prima. Het is verantwoord druk in onze gyms", zegt Otting.

Corona fitnesscentra sportscholen maatregelen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Floris Hulsmann Cor Hospes
De Ondernemer

Expert Cor Hospes: 'Vertel jouw verhaal niet op Facebook, start je eigen platform'

Floris Hülsmann is ditmaal op bezoek bij contentmarketing-expert Cor Hospes in zijn woning op IJburg. Een plek met schitterend uitzicht op Marken en Pampus. De perfecte plek voor een nieuwe Namarama-podcast bomvol inspiratie en achtergrond. Luisteren dus.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk wordt steeds completer dankzij alweer de negende aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Dit keer te gast: Peter Zijlstra, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Nederland. Waar plaatst uw host hem in zijn ultieme elftal? ,,Het merk, de maatschappij en de media verandert. Genoeg uitdaging.''

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Jasmijn Rijcken (Soilmates): 'Duurzaam of milieu in bedrijfsnaam? Uitgekauwde woorden'

Ditmaal ontvangt presentator Floris Hülsmann in De Zo Genaamde Podcast Jasmijn Rijcken van Soilmates. De startup produceert 'Healthy Oil', geperst van afgedankte - want, te lelijk - avocado’s. In de olie zitten geen toevoegingen en conserveermiddelen. Hoe zet je zo'n vegan product op de markt en hoe zit het met de naam ervan? Je hoort het in deze vette en gezonde podcast. ,,Hip is morgen niet hip meer. Dat woord willen we liever vermijden.''

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Sam Rohn (Red Je Pakketje): 'Een echt goede bedrijfsnaam verzinnen is moeilijk'

Floris Hülsmann ontvangt in aflevering zes van De Zo Genaamde Podcast Sam Rohn, ceo van koeriersbedrijf Red Je Pakketje. Een nog duidelijkere naam kan je je bijna niet wensen. Een naam die sinds 2015 hetzelfde is gebleven ondanks een veranderd businessmodel. Waarom eigenlijk? En bijzonder, zo hoor je in de podcast, de onderneming ontstond uit frustratie. ,,De verzorger verlengt de service van jouw winkel tot aan de deur.''

Details