Aangeboden door Teamleader

Branded Content Vitaliteit

Met de Heroes Run daagt Teamleader ondernemers uit

Met de Heroes Run maakt IT-bedrijf Teamleader op een leuke, actieve en interactieve manier duidelijk hoe belangrijk gezondheid en gezond ondernemen zijn.

Van onze redactie 15 november 2021

Teamleader portret

Kees Henniphof, chief marketing officer Teamleader: ,,Het is goed om met je gezondheid bezig te zijn. Juist in deze tijd.'' Foto: Teamleader

Na een succesvolle eerste editie waar ruim 700 ondernemers aan deelnamen, organiseert Teamleader de Heroes Run nu voor de tweede keer in Nederland en België. Met het evenement, dat doorloopt tot 12 december, mikt het IT-bedrijf dit jaar op ruim 2000 deelnemers.

Tips van ondernemende sporters en sportende ondernemers

De Heroes Run is niet alleen bedoeld om meer ondernemers aan het sporten te krijgen, maar ook de fysieke en mentale weerbaarheid te versterken. Deelnemers kunnen zich online inschrijven en krijgen een link naar een app die hen door het traject begeleidt zegt Kees Henniphof, chief marketing officer bij Teamleader. ,,Het werkt heel simpel. Je download de app op je telefoon en daarin kun je je opgeven voor een wandeltocht van 2,5 of 5 kilometer of een run van 5 of 10 kilometer. Tijdens het lopen krijg je door ondernemende sporters en sportende ondernemers allerlei tips in je oortje. Die kunnen gaan over het wandelen of hardlopen zelf, maar ook over jouw gezondheid als ondernemer of de gezondheid van je bedrijf.”

''Binnen ons bedrijf zijn veel sportieve werknemers. Die doen ook mee aan triatlons en marathons. Maar ook met onze klanten praten we veel over ondernemen als topsport''

Kees Henniphof, chief marketing officer Teamleader

De tips zijn ingesproken door een aantal bekende en minder bekende ondernemende (ex-)topsporters en sportende ondernemers. Denk aan Floris Evers (hockey), Houda Loukili (kickboksen), Esther van Diepen (trainer en founder van Mom in Balance), David van Bodegom (arts en schrijver), Floris Wouterson (slaapperformancecoach), Lisanne Koomen en Dolph Heck (de slaapdokters), Julian Jagtenberg (oprichter Somnox) en Juriaan Galavazi (bekend als arts en coach Dokter Juriaan).

Workflow voor mkb’ers vereenvoudigen

Teamleader is bijna tien jaar geleden opgericht door drie studenten in Gent, waar het hoofdkantoor zich nog steeds bevindt. Inmiddels is Teamleader ook buiten België actief in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië als voornaamste markten. Het bedrijf heeft 180 medewerkers en levert via een SaaS platform de producten Focus en Orbit, geeft Henniphof aan.

,,Teamleader Focus is gericht op kleine bedrijven van ongeveer twee tot zes medewerkers. Het wordt nu door ruim 12.000 bedrijven gebruikt. Teamleader Orbit is voor wat grotere bedrijven van zo’n vijftien tot twintig medewerkers. Orbit heeft zo’n 250 klanten waaronder veel marketing-, communicatie- en reclamebureaus. Wat deze producten beide doen - de een wat eenvoudiger, de ander wat complexer - is de processen rond verkopen, factureren en het organiseren van werk vereenvoudigen. Het zijn crm-systemen, maar je kunt er ook offertes in maken en projecten in managen, die afronden en vervolgens factureren. Dat kan allemaal digitaal afgehandeld worden. Focus en Orbit kunnen geïntegreerd worden met gangbare administratiesystemen zoals Exact en AFAS, maar zijn puur gericht op het makkelijker maken van de workflow voor mkb’ers.”

Lees ook: Luister én kijk terug: live visual radio Week van de Ondernemer

Ondernemen is topsport

Het optimaliseren van bedrijfsprestaties vormde de gedachte achter het creëren van Focus en Orbit. Om goed te kunnen presteren als ondernemer moet je in topvorm zijn is het idee achter de Heroes Run. Bij Teamleader is dat min of meer onderdeel van de bedrijfscultuur, zegt Kees Henniphof.

,,We doen zelf ook allemaal mee. Het is goed om met je gezondheid bezig te zijn. Juist in deze tijd. Binnen ons bedrijf zijn veel sportieve werknemers. Die doen ook mee aan triatlons en marathons. Maar ook met onze klanten praten we veel over ondernemen als topsport. Dat is het eigenlijk ook, maar toch zie je nog dat veel ondernemers zich daar niet naar gedragen. Ze zijn vaak heel gedreven en steken hun hele hebben en houwen in het bedrijf, maar zorgen daarbij niet altijd even goed voor zichzelf. Te hard werken, weinig slapen, ongezond eten. Daarom willen wij die vergelijking met topsporters graag onder de aandacht brengen bij ondernemers. Voor topsporters is hun lichaam hun bedrijf, daar moeten zij geld en prijzen mee verdienen. Dat lichaam moet goed onderhouden worden om die prestaties te leveren. Net zoals een lichaam moet je ook een bedrijf gezond houden.”

''Voor topsporters is hun lichaam hun bedrijf, daar moeten zij geld en prijzen mee verdienen''

Kees Henniphof, chief marketing officer Teamleader

Master Your Energy-traject via Energy Lab een van de prijzen

Over prestaties en prijzen gesproken. Bij de Heroes Run zijn eveneens prijzen te winnen. Deelnemers maken daar kans op door tijdens het evenement foto’s te delen van hun run met de hashtag #teamleaderheroesrun. Die foto’s zijn te zien op het blog dat wordt bijgehouden op de Teamleader website en via de Teamleader accounts op Linkedin en Instagram. Het volgen van een Master Your Energy-traject via Energy Lab is een van de prijzen. Dit traject ter waarde van 2000 euro is een 100-daags programma waarbij het fysieke en mentale energieniveau wordt gestimuleerd om tot een duurzame werkcultuur te komen. Daarnaast zijn er ook Energy Lab conditietests met een persoonlijk rapport te winnen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws