Nieuws Personeel

Winkelaanbod Vroomshoop groter dan ooit

De winkelruimtes van complex de Boegstaete op de hoek Hoofdstraat en Hammerweg zijn binnenkort allemaal gevuld. De units hebben jarenlang leeg gestaan. Het winkelaanbod in Vroomshoop is nu groter dan ooit, meldt de Tubantia.

Van onze redactie 15 september 2016

Kaasplankje vroomshoop lennekelingmont

De Boegstaete op de hoek van de Hoofdstraat en de Hammerweg in Vroomshoop is één van de meest beeldbepalende gebouwen in het kanaaldorp. Het is een complex met appartementen boven winkeluimtes. Een deel van de winkelruimtes stond lange tijd leeg. Na het vertrek van de meubel- en interieurzaak White Swan - een kleine tien jaar geleden - lukte het lange tijd niet om de winkelunits bezet te krijgen.

Divers aanbod

Enkele jaren geleden was Mister Pizza één van de eerste bedrijven die een ruimte in gebruik nam en vervolgens kwam vrouwenkledingzaak Modaks in één van de winkelunits. Eind vorig jaar - officieel vanaf 15 december - kwam het ‘ambachtelijke installatiebedrijf’ van Gerben Ruumpol ook naar de Boegstate. Het betreft een loodgieter- en installatiebedrijf.

Kaas

Vervolgens werd in de tweede week van september delicatessen Ons Kaasplankje geopend. Eigenaar Marina Ruumpol uit Nijverdal - zus van Gerben - koos voor deze locatie ‘omdat in Vroomshoop nog geen delicatessenzaak bestond’.

Wijkverpleging

Broer Gerben is momenteel aan het werk in de enige nog lege winkelunit waar over enkele weken medewerkers van ZorgAccent aan het werk gaan. Het betreft het Wijkverplegingteam Vroomshoop Centrum, dat nu nog is ondergebracht in een pand aan de Koningin Beatrixlaan 21 in Vroomshoop. De wijkverpleegkundigen verhuizen per 1 oktober.

Foto: Lenneke Lingmont