Podcast Prinsjesdag

Voorzitter Vereniging Zelfstandigen Nederland: 'Er is in Den Haag over, maar niet mét zelfstandigen gesproken'

In deze podcast Cristel van de Ven, voorzitter van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN). Ze vertelt waarom de vereniging juist nú is opgericht. En wat vindt ze eigenlijk van de Miljoenennota? ,,De zelfstandigenaftrek hebben ondernemers écht nodig om datgene te kunnen blijven doen wat ze nu doen, maar ook om zich te ontwikkelen en risico’s af te dekken.”

Van onze redactie 15 september 2020

Cristel van de Ven zzp zelfstandigen

Cristel van de Ven heeft nog wat wensen richting politiek Den Haag...

,,In de afgelopen periode is er in politiek Den Haag alleen maar over zelfstandigen gesproken, maar niet mét. Hoe kan het dat wij niet gehoord worden? Juist nu niet? Om daar verandering in te brengen willen we de krachten van verschillende ondernemersverenigingen bundelen om één stem te laten horen.”

''Innoveren en investeren in eigen vakmanschap is niet langer mogelijk. Ik hoop dat er hier komend jaar oplossingen voor komen''

Cristel van de Ven, voorzitter Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN)

Zelfstandigenaftrek verder en sneller afgebouwd

Kijkend naar de Miljoenennota zegt Van de Ven het te betreuren dat de zelfstandigenaftrek verder en sneller afgebouwd gaat worden. ,,Dat is het gevolg van een situatie waarbij je als vereniging voor zelfstandigen niet aan tafel zit, maar op het menu staat. Die zelfstandigenaftrek hebben ondernemers écht nodig om datgene te kunnen blijven doen wat ze nu doen, maar ook om zich te ontwikkelen en risico’s af te dekken.”

,,Er wordt gezegd dat de zelfstandigenaftrek wordt afgebouwd om schijnzelfstandigheid tegen te gaan, maar op deze manier belet je ook een heleboel ondernemer die enorm goed zijn in wat ze doen. Innoveren en investeren in eigen vakmanschap is daardoor niet langer mogelijk. Ik hoop dat er hier komend jaar oplossingen voor komen.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.