Nieuws Regio

De cloud is de toekomst

De virtuele wolk waarin we zoveel mogelijk bedrijfsgegevens bewaren is de toekomst. Actuele verkoop- en omzetcijfers zijn ineens 24 uur per dag beschikbaar. Handig! Ondernemen in de cloud biedt uw bedrijf dan ook tal van voordelen.

Kees Zorge | De Ondernemer i.s.m. Schippers Groep 9 mei 2017

Kees Zorge Schipper

Eén van die voordelen is thuiswerken. Medewerkers kunnen vanaf elke locatie bij de recentste bestanden, maar het gaat veel verder dan dat. Als een ondernemer omzet- en verkoopcijfers in de cloud bewaart, kan hij eerder reageren op kansen en risico's beter vermijden. Bovendien wordt er zo efficiënter samengewerkt. Wilt u graag de stap naar de cloud maken, maar weet u niet hoe? Onze bedrijfsadviseurs kunnen u snel en gericht van advies voorzien.

In de praktijk

Stel, u bent horecaondernemer van een strandpaviljoen aan de Zeeuwse kust. In de zomermaanden koopt u ijs in voor de toeristen. Elk jaar dezelfde aantallen. Op uw bestellijst staan Magnums, Cornetto's en raketjes. Wat u vergeet is dat u vorig jaar nauwelijks Cornetto's heeft verkocht. Toch koopt u dit jaar opnieuw dezelfde hoeveelheid in. Aan het eind van het seizoen ligt uw vriezer nog vol Cornetto's. Terwijl de raketjes niet aan te slepen waren.

Door het monitoren van uw verkoopgegevens in de cloud kunt u veel nauwkeuriger inkopen. U ziet trends en verschuivingen ontstaan. Met het juiste advies anticipeert u beter op veranderingen in de markt. U kunt zelfs de verkoopcijfers koppelen aan weerdata. Op basis daarvan kunnen onze adviseurs u proactief adviseren over inkoop en het inhuren van personeel.

Lees ook: Startup Shake-on: digitaal gegevens uitwisselen via een handdruk

Beveiliging

Het continu monitoren van data geeft u als ondernemer meer zekerheid. U heeft weer grip op de zaak en weet wat er in en uit gaat. Vaak heeft u namelijk wel het vermoeden dat een product slecht verkoopt, maar kunt u dat niet hardmaken. Met realtime cijfers kan dat wel. Als u twijfelt of ondernemen in de cloud wel veilig is, bedenk dan dat het gemiddelde bedrijfsnetwerk doorgaans slechter is beveiligd dan de door ons geselecteerde clouddiensten. De Schipper Online cloudservers voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Kees Zorge is IT-specialist bij de Schipper Groep. Info? SchipperGroep.nl/schipper-online of 0113 23 94 00.