Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: Rocco Chin van craft beer store Stanislaus Brewskovitch

Elke maand gaat DeOndernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie Rocco Chin van craft beer store Stanislaus Brewskovitch.

Gemeente Enschede | De Ondernemer i.s.m. Gemeente Enschede | Foto: Indra Simons 23 oktober 2017

Rocco Fotograaf Indra Simons

“De winkel aan De Heurne in Enschede is ontstaan door de wens om zelf een keer een festival te organiseren én mijn passie voor speciaalbier. Ik brouwde zelf een beetje, maar ging vooral graag naar festivals om andere brouwers en bieren te leren kennen. Het leek me geweldig om zo’n festival te combineren met muziek, en zo begon ik met mijn plannen. De uitgenodigde brouwers wilden wel komen, maar vroegen ook of er een plek was waar ze achteraf hun speciaalbier konden aanbieden voor de verkoop. Zo is het idee voor de bottle shop ontstaan. Het is een gemoedelijke plek geworden, waar we op onze eigen manier voor de klanten klaar staan.”

Lees ook: Enschedese ondernemers aan het woord: herenmodewinkel State of Art

Pils minded

“De keuze voor Enschede was voor de hand liggend, omdat ik zelf zo blij ben met deze stad. We namen wel een risico, uit onderzoek bleek dat het Twentse publiek vooral ‘pils minded’ was en met ons beperkte budget konden we ons alleen een pand aan de rand van de binnenstad veroorloven. Maar gelukkig is gebleken dat ook het publiek hier gek is op speciaal bier en de locatie is eigenlijk perfect: een toegangsweg naar het centrum met parkeerplek om de hoek. We hebben een vaste klantengroep, maar hier lopen zoveel mensen voorbij dat er ook regelmatig spontane klanten binnenvallen. En op zaterdag natuurlijk ook het winkelend publiek uit Duitsland.”

Sprong in het diepe

“Zelf ondernemen was altijd al wel een idee, maar ik was ook blij met mijn baan als logistics manager. Totaal wat anders natuurlijk. Uiteindelijk ben ik toch in het diepe gesprongen en ik ben nu ontzettend blij met de onafhankelijkheid en eigen verantwoordelijkheid. Er is veel steun vanuit de gemeente Enschede en het Ondernemersloket voor al onze ideeën. Ze denken echt met ons mee! En we hebben nogal wat ideeën… Volgend jaar willen we bijvoorbeeld een brewpub openen. Een plek waar we uiteraard bier schenken, maar ook op kleine schaal zelf brouwen.”

We hebben een vaste klantengroep, maar hier lopen zoveel mensen voorbij dat er ook regelmatig spontane klanten binnenvallen

Rocco Chin, craft beer store Stanislaus Brewskovitch