Nieuws Regio

Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant 2017: Peijnenburg

Koninklijke Peijnenburg uit Geldrop is in 2017 het Vitaalste Bedrijf van de provincie Noord-Brabant. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs woensdag aan hr-adviseur Jacqueline Kroezen.

ONVZ i.s.m. De Ondernemer | Foto's: Koen Verheijden 7 maart 2018

Peijnenburg onvz

Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Peijnenburg liet de andere genomineerden, taalinstituut Regina Coeli uit Vught en GAC Business Solutions uit Oirschot, achter zich.

Voetbaltafels

Koninklijke Peijnenburg uit Geldrop is de grootste Nederlandse producent van ontbijtkoek. In de hal van iedere vestiging hangt een groot bord met de slogan van het bedrijf: ‘Het leven elke dag een stukje lekkerder en leuker maken’. Het familiebedrijf wil de gezondste producten leveren en dat kan volgens de directie alleen maar met gezonde en fitte medewerkers.

Lees ook: Jochem Uytdehaage: 'Het bedrijfsleven kan leren van methodes uit de topsport'

“De keuze ligt altijd bij de werknemers”, erkent Kroezen. “Maar als bedrijf willen wij proberen alles te faciliteren wat medewerkers op dit vlak aandragen.” Zo zijn er meer sta-bureaus gekocht, kwamen er voetbaltafels en werden er personal coaches ingeschakeld om Peijnenburgers te helpen actieplannen te maken.

Verduisteringsgordijnen

Leidinggevenden houden proactief een vinger aan de pols bij hun medewerkers en in de bakkerij worden gratis waterdoppers en fruit aangeboden. Het kort ziekteverzuim in het bedrijf ligt op 1 procent, ver onder het landelijk gemiddelde. Er is speciale aandacht voor medewerkers die nachtdiensten draaien; zo mogen zij op kosten van de zaak verduisteringsgordijnen aanschaffen.

Het bedrijf probeert vitale campagnes en activiteiten ook te combineren met ‘verantwoord ondernemerschap’. Zo organiseerde Peijnenburg recent een sponsorloop voor KiKa en heeft het bedrijf ingezameld voor schoon water in ontwikkelingslanden. “Het bevorderen van vitaliteit is voor ons niet iets dat stopt bij de muren van de bakkerij”, aldus Kroezen.

Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.