Advertorial van Spotcap

Advertorial Regio

Hoe je als ondernemer stappen maakt met groeifinanciering

Stel, je hebt een gevestigde onderneming en de zaken gaan goed. Eigenlijk wil je nét dat extra stapje zetten om door te groeien. Je 'spot' bijvoorbeeld een kans om een keer extra voorraad in te kopen tegen goede voorwaarden, of om een groot project van een nieuwe opdrachtgever binnen te halen. Hoe krijg je dan de financiering rond? SKIPP Marketing in Motion vond de oplossing bij online zakelijk kredietverstrekker Spotcap, dat onder andere projecten voorfinanciert.

Redactie 25 september 2018

Spotcap 2

Full-service

In 2005 besloot Léon Toeset zijn werkzaamheden als fotograaf uit te breiden met videomarketing. Dertien jaar na dato is SKIPP Marketing in Motion tien man sterk en is het bedrijf gegroeid naar een full-service agency voor video, animatie, design en content marketing. Léon Toeset, founder en creative director, helpt al sinds 2005 klanten hun product of dienst aan de man te brengen: ,,Nu zorgen we er door middel van online marketing bovendien voor dat ze de juiste doelgroep bereiken. We bieden onze klanten echt een compleet strategisch plan, van de beginfase tot en met de uitvoering. Om dit optimaal te kunnen doen, bundelden we recentelijk onze krachten met Whello, een online marketingbureau en onze buurman in Amsterdam. Wij creëren in iedere fase van de customer journey de juiste content die de juiste doelgroep bereikt.”

https://youtu.be/GUDUIVdTx_U

End-to-end

De doelen die SKIPP behaalt met de complete online marketing- en videoconcepten zijn divers: ,,We maken bijvoorbeeld jaarlijkse contentkalenders voor merken als Shell en Accenture. Ook voor kleinere merken doen we mooie opdrachten. Zo schoten we onlangs een video voor een restaurant dat al tijden met een personeelstekort kampte. Door een mooi beeld te geven van het bedrijf en haar medewerkers - en dit op de juiste manier te verspreiden - kon het restaurant binnen een maand vier nieuwe medewerkers aantrekken. We hebben echt een heel breed portfolio aan klanten, die we stuk voor stuk van begin tot einde helpen hun marketingdoelstellingen te realiseren.”

Langlopende projecten

De voornamelijk langlopende projecten van SKIPP gaan vaak gemoeid met relatief grote voorfinancieringen. Dit terwijl de opbrengst van een project soms wel enkele maanden op zich laat wachten. Voor een oplossing kwam SKIPP in 2017 terecht bij online financier Spotcap voor aanvullend werkkapitaal. Toeset: ,,Het is voor ons prettig een alternatief op het rekening-courantkrediet te hebben, om op korte termijn projecten te kunnen voorfinancieren. De flexibiliteit bij Spotcap is gewoon erg fijn. Daarnaast is het aanvraagproces erg helder en de interface eenvoudig te gebruiken. Na het indienen van de aanvraag hadden we binnen één werkdag goedkeuring.”

Verruimen en verlengen

Bedrijven zoals SKIPP, die willen groeien en met onregelmatige kasstromen kampen, hebben baat bij aanvullend werkkapitaal op dé momenten dat het nodig is. Enkele maanden na het aflopen van de eerste financiering diende Toeset dan ook opnieuw een aanvraag in. ,,Ik regelde een verlenging van de eerste financiering omdat Spotcap zo goed werkte voor ons. Deze keer was de aanvraag nog sneller rond dan de eerste keer, omdat ze ons al kenden. We kregen daarom bovendien een verruiming van ons eerste krediet.”

Groeifinanciering

Als ondernemer ben je vaak op zoek naar gemak en flexibiliteit in je groeifinanciering. Hiervoor kun je kijken naar online financiers, die naast gemak ook vaak snelheid bieden. Je dient vaak al binnen enkele minuten je aanvraag in en ontvangt snel terugkoppeling. Ook werken bepaalde online financiers zonder aanvullende zekerheden en kun je in sommige gevallen boetevrij vervroegd aflossen. Toeset: ,,Hierdoor behoud ík mijn flexibiliteit en kan ik blijven doen waar ik goed in ben: ondernemen.”

Spotcap is een online financier voor ondernemers. Wij zorgen ervoor dat ondernemers eenvoudig toegang hebben tot flexibele financiering. We verstrekken zakelijk krediet tot €300.000 met een maximale looptijd van 24 maanden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Start een vrijblijvende aanvraag en ontvang terugkoppeling binnen één werkdag.

Het is voor ons prettig een alternatief op het rekening-courantkrediet te hebben, zo kunnen we op korte termijn projecten voorfinancieren

Léon Toeset, SKIPP Marketing in Motion