Nieuws Regio

Investeren in je werknemers belangrijk voor je mensen en bedrijfsresultaat

Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Pieter van den Hoogenband, Drievoudig olympisch zwemkampioen en adviseur, schrijft er uit eigen ervaring over.

Pieter van den Hoogenband | De Ondernemer i.s.m. ONVZ 14 maart 2017

Pietervandenhoogenband

Het gaat over de juiste houding achter een bureau en omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Het heeft geen zin met een vingertje te gaan wijzen, je kunt niemand dwingen, maar je kunt werknemers wel op de hoogte brengen van de risico’s en de manieren om deze te tackelen. Kleine veranderingen maken al een wereld van verschil: ga wat vaker met de trap, neem een rustmoment en vervang je boterham door een salade.

Vitaalste bedrijf

Gezonde, fitte werknemers zitten lekkerder in hun vel, zijn langer inzetbaar en presteren beter. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Investeren in je werknemers is dus niet alleen belangrijk voor je mensen, maar ook gewoon goed voor je bedrijfsresultaat. Daarom ben ik ook dit jaar op zoek naar ondernemers die duurzaam met hun werknemers omgaan en een visie hebben op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Kijk voor meer informatie op vitaalstebedrijf.nl.

Lees ook: Van den Hoogenband: Powernap maakt werknemer effectiever

Pieter van den Hoogenband is vitaliteitsambasadeur voor ONZV Zorgverzekeraar

Het gaat over de juiste houding achter een bureau en omgaan met stress, maar ook over goed slapen

Pieter van den Hoogenband