Aangeboden door OKEA

Branded Content Regio

Bij Ondernemers Kontakt Eindhoven Airport (OKEA) helpen ze elkaar als goede buren verder

Al 30 jaar onderweg en nog altijd van grote waarde voor ondernemers. Zo omschrijft voorzitter Hans-Bart Olijhoek Ondernemers Kontakt Eindhoven Airport (OKEA): ,,Wij geloven in een aanpak waarbij je je buren leert kennen om elkaar verder te kunnen helpen."

Redactie | Foto: Van Assendelft 10 juli 2019

Okea helpen elkaar goede buren

Ondernemers Kontakt Eindhoven Airport (OKEA) is ooit ontstaan toen een aantal pioniers elkaar op hetzelfde bedrijventerrein vonden in collectieve belangen. Daarbij kun je volgens Hans-Bart Olijhoek, de huidige voorzitter, denken aan ,,een sterk glasvezelnetwerk dat met een interessante korting kan worden aangeschaft. Of het behalen en behouden van het keurmerk Veilig Ondernemen".

OKEA telt op dit moment zo'n zeventig leden, die Olijhoek zoveel mogelijk met elkaar wil verbinden. ,,We geloven in een aanpak waarbij je je buren leert kennen, elkaar helpt door elkaars diensten te benutten om zo allebei verder te groeien. We laten ons zo nu en dan inspireren door succesvolle ondernemers van buitenaf, we organiseren zakelijke lunches, doen bedrijfsbezoeken en onderhouden contact met diverse stakeholders."

Hinder van drukte rond vliegveld

Olijhoek werkt sinds acht jaar als operations director van Viggo op het bedrijventerrein en zag OKEA groeien. De beperkte bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Eindhoven Airport en Flight Forum heeft die groei volgens hem wel in de weg gezeten: ,,Dat zijn de twee terreinen, naast Park Forum, waar onze leden zich bevinden, maar waar het veel te druk is. In 2000 maakten er zo'n 300.000 passagiers gebruik van Eindhoven Airport. Inmiddels zijn dat er 6,3 miljoen per jaar en daar is de infrastructuur simpelweg niet op ingericht."

,,Door de economische hoogtijdagen lopen de panden op de bedrijventerreinen ook vol en daardoor staan hier dagelijks ontzettend lange files. Dat is een drempel voor nieuwe ondernemers die zich bij ons willen aansluiten of zich hier willen vestigen. Op Flight Forum is de weg vrij recent verbreed, maar eigenlijk was dat vijf jaar te laat."

Goed ondernemersklimaat staat voorop

,,Qua veiligheidsdiensten voelen wij ons ook niet altijd prettig. We hebben meegemaakt dat een brandweerwagen vast kwam te staan omdat passagiers voor de terminal hun koffers uit stonden te laden en daarmee de weg blokkeerden. Dat kan gewoon niet en we doen er alles aan om dat probleem het hoofd te bieden. Hier besteden we veel tijd aan omdat een goed ondernemersklimaat voorop staat. Het mag niet zo zijn dat mensen niet kunnen ondernemen omdat ze niet bereikbaar zijn. Over een aantal jaar wordt er een betere wegenstructuur opgeleverd. Daarnaast kijken we goed naar nieuwe vormen van mobiliteit."

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. het bestuur van OKEA: Stefanie Luiken (Flight Forum/HEYDAY Facility Management B.V.), Ronald Zuidema (Emergenz), Maurits de Beer (Eindhoven Airport NV) en Lianne Blatter (Viggo).Meer info: okea.nl