Aangeboden door Museum Klok en Peel

Branded Content Regio

Ondernemersgemeenschap ziet belang Museum Klok & Peel

In Asten ligt een streekmuseum van internationale allure: Museum Klok & Peel. De collectie klokken, van kerkklok tot rammelaar, is ongeëvenaard in de wereld. Een lokaal visitekaartje dat kan rekenen op steun uit de eigen ondernemersgemeenschap.

Mark Litjens | Foto: Mark Litjens 24 december 2019

Klok Peel Museum

Bestuursvoorzitter Harry van der Loo is blij met de goede samenwerking met lokale ondernemers zoals Erik Gorissen (Plus Asten), Frank Berkers (RSW accountants) en Hans Geven (Geven Aannemersbedrijf). (v.l.n.r.)

Het museum is uniek in zijn exploitatie, onder andere door de bijzondere samenwerking met lokale ondernemers. ,,Jaarlijks komen er zo'n 45 duizend bezoekers bij ons over de vloer en dat is een goede score voor een streekmuseum", zegt Harry van der Loo, bestuursvoorzitter van het museum. Die bezoekers verdiepen zich in de natuur en cultuurgeschiedenis van de Peel én de ongekende klokkenverzameling.

,,Er is veel te doen en het werk wordt grotendeels verzet door vrijwilligers. Daarnaast werken we veel samen met ondernemers uit de eigen regio. Omdat lokale mensen het belang zien van ons museum en natuurlijk omdat iedereen wel iemand kent die voor ons werkt of hier geregeld over de vloer komt.”

''Er is een hoop betrokkenheid en we hebben zelfs medewerkers die er in hun eigen tijd hand- en spandiensten verrichten''

Hans Geven, Geven Aannemersbedrijf

Regionaal belang

Hans Geven van Geven Aannemersbedrijf in Asten beaamt het regionale belang dat Van der Loo aanhaalt. Zijn bedrijf heeft de recente uitbreiding 'De Peel aan Zee' gerealiseerd. ,,Het museum is diep geworteld in onze gemeenschap. Er is een hoop betrokkenheid en we hebben zelfs medewerkers die er in hun eigen tijd hand- en spandiensten verrichten. Dan is het mooi dat wij ook als bedrijf kunnen meewerken aan de toekomst van het museum.”

,,Het is niet meer dan elkaars handen wassen", vult Frank Berkers van RSW accountants aan. Hij vervolgt: ,,Zo heeft de plaatselijke harmonie, waar ik lid van ben, hier haar 125-jarig bestaan gevierd. Als tegenprestatie ondersteunden zo'n twintig leden van de harmonie vervolgens de viering van het 50-jarig jubileumfeest voor vrijwilligers van het museum. Voor de gemeenschap is het daarom van belang dat het goed gaat met het museum. Daar hoort bij dat de cijfers moeten kloppen en daar helpen wij als lokaal accountantsbureau graag bij".

''Voor de gemeenschap is het van belang dat het goed gaat met het museum''

Frank Berkers, RSW accountants

Catering Plus

Nog zo'n voorbeeld is de samenwerking met de lokale Plus supermarkt Erik Gorissen. ,,Ik ben door het museum benaderd voor sponsoring. Daar wilde ik graag in meegaan en ik zag ook kansen voor mijn bedrijf. De museumcatering moest eerder alles zelf inkopen bij de groothandel. Na overleg bleek dat Plus hetzelfde kon leveren, voor dezelfde of zelfs lagere prijzen. En we bezorgen de boodschappen, soms meerdere keren per week.

Van der Loo lacht trots: ,,Dit soort samenwerking is heel prettig. Het beschikbare budget, opgebracht door gemeente, partners, sponsoren, vrienden van het museum en bezoekers, is zoals voor veel meer musea, beperkt. Maar deze constructies geven veel mogelijkheden om het museum voor iedereen interessant te houden.“

Meer informatie: museumklokenpeel.nl