Nieuws Regio

Zo spelen deze recreatiebroers in op hits en trends

Jeroen en Robbert Akkermans zijn in West-Brabant constant op zoek naar vernieuwing. "Je moet goed kijken wat populair is. Nu zijn dat escape rooms. Dat kan over een paar jaar zomaar anders zijn", dat zeggen de broers in BN DeStem.

Timo van de Kasteele | Foto: Chris van Klinken 11 juni 2018

Akkermans De Heen Escape Room

Escape rooms doen het goed bij gezinnen, sportclubs, verenigingen en als teambuilding met collega's, weten de broers Jeroen en Robbert Akkermans. Het principe is simpel. Sluit een groep vrienden collega's op in een ruimte en laat ze puzzelend een weg naar buiten vinden. Wie dat het snelst doet, wint.

Dat ontsnappen gebeurt niet vanuit de bunker waar de broers enkele jaren terug zijn gestart met een escape room. Ook niet vanuit de drie houten blokhutten op het terrein. Wel uit een mobiele escape room, waarmee ze van bedrijf naar bedrijf gaan. Daarmee zijn ze actief in heel zuidwest Nederland.Bedrijven kunnen elkaar uitdagen. ,,Dat competitieve element maakt het leuk", zegt Jeroen Akkermans. ,,Dat merken we ook aan de blokhutten die we hebben omgebouwd tot escape room. Doordat je naar buiten kunt kijken zie je precies hoever de concurrentie is. Je gaat daardoor automatisch strijden om de snelste tijd."

Lees ook: Serie-ondernemer uit Willemstad bouwt al 40e escaperoom

Dertig jaar is het bedrijf nu actief. Wat is gestart als natuurcamping door vader Jos is uitgegroeid tot recreatiebedrijf met golfbaan en survivalparcours. Jeroen en Robbert zijn constant op zoek naar vernieuwing. Op het terras van het grand café werpen ze een blik op de toekomst. ,,Je moet goed kijken wat populair is. Nu zijn dat escape rooms. Dat kan over een paar jaar zomaar anders zijn. Wat mensen op televisie zien is populair. Zoals Wie is de Mol en Flikken Maastricht. Op die laatste hebben wij een variant gemaakt: Flikken De Heen. Natuurlijk kijken we ook naar wat de concurrentie doet. Toch geven we altijd een eigen draai aan een activiteit."

Het zijn vooral bedrijfs- en familie-uitjes waar ze het bij Akkermans van moeten hebben. Mensen die een dag vol vermaak zoeken. Populair is de Flintstone-rally, waarbij deelnemers met een zelfgemaakte auto een parcours afleggen. Ook een bezoek aan de boer en de bunker escape doen het goed. Volgens Jeroen is het de mix aan activiteiten, waarom mensen naar Akkermans komen. Wie wil kan er zelf een programma samenstellen. Je hebt keuze uit verschillende activiteiten, van een kwartier tot een uur. Van een kruiwagenrace tot bubbelvoetbal en tokkelen. ,,En nadien kun je zelf je eigen vlees garen. Dat vinden vooral mannen leuk."

Lees ook: Trendwatcher Igor Beuker over succes en hoe je dat realiseert

Los van alle trends zijn de kampeervlotten een onverminderde hit. Daar komen mensen uit heel het land op af. Ook de fluisterboten en kano's die bij Beneden Sas liggen, gaan op zomerse dagen als warme broodjes over de toonbank.

En ook het restaurant aan de overkant van het sluisje, doet goede zaken. Het succes ligt grotendeels bij het team dat deze maanden dagelijks in touw is. ,,Je hebt creatieve mensen nodig. Samen bedenken we steeds nieuwe ideeën. Het is een kwestie van uitproberen wat wel en niet werkt. Wat we nu zien is dat steeds meer bedrijven op locatie een activiteit willen doen."