Advertorial van BNI De Kempen

Advertorial Regio

Rouleren om actieve betrokkenheid te creëren

Robert van Avezaath is voorzitter van BNI De Kempen in Eersel. Helaas voor de netwerkclub is dat tijdelijk, want zijn aansprekende enthousiasme is van grote waarde: ,,Gezamenlijk ontbijten en kijken wat je voor elkaar kunt betekenen, ik vind het super!"

Robbert Daalder 3 augustus 2018

ROBERTAVEZAATH bijgesneden

BNI is een wereldwijde zakelijke netwerkorganisatie, met zogenaamde 'chapters' in tal van regio's. ,,Daarbinnen", legt Van Avezaath uit, ,,heeft iedereen een bepaalde functie. Die bekleed je een bepaalde tijd om vervolgens weer te rouleren. Op die manier blijft iedereen scherp als het gaat om de werkzaamheden die een club draaiende houden. Daarnaast voorkom je dat mensen louter aanwezig zijn zonder iets in te brengen. Juist door actieve betrokkenheid te creëren."

Rendement

Om goed in beeld te kunnen brengen wat nu precies het rendement is voor de ondernemers die zijn aangesloten bij BNI De Kempen, wordt alles bijgehouden. Vermogensadviseur Van Avezaath legt uit: ,,Wanneer iemand een opdracht binnenhaalt die hij te danken heeft aan een ander lid, dan bekijken we hoeveel extra omzet hem dat oplevert. Op die manier weten we hoe een individu presteert. Dat werkt twee kanten op, want degene die de connectie aanbood zet zichzelf ook op de kaart." De dertig leden van deze club zijn actief tijdens bedrijfsbezoeken en netwerktrainingen en laten zich vooral gelden tijdens de wekelijkse ontbijtsessies. Hierbij heeft iedereen een minuut de tijd om te pitchen en een concrete zoekvraag neer te zetten. ,,Een mooi voorbeeld is een ondernemer uit ons netwerk die kerstbomen vanuit Zweden wilde importeren en op zoek was naar de juiste contacten. Een week na zijn pitch had hij zijn bomen al binnen! Zo snel kan het gaan. Dat ontbijt begint al om 6.45 uur waardoor je iets vroeger moet opstaan dan normaal. Omdat het ontzettend fijn is gezamenlijk op te starten. Ook door zo'n kickstart in het midden van de week zijn we een hechte club geworden met compleet uiteenlopende ondernemers."

Bourgondisch

Een kritische en gezellige houding gaan in de Brabantse Kempen volgens Van Avezaath goed samen: ,,Bij het ontbijt en de zakelijke diners zie je onze Bourgondische inslag. We zijn wel kritisch als het gaat om nieuwe leden. Wat heeft iemand te bieden, welke referenties heeft hij en hoe groot is zijn netwerk? Dat gaat niet om de omvang van een bedrijf. Kun je jouw contacten goed overbrengen en beschik je over een gunfactor, dat ben je bij ons aan het juiste adres."