Nieuws Regio

Scheveningse strandtent Blue Lagoon heropent na verwoestende brand

In Scheveningen werd het strandseizoen afgelopen vrijdagavond feestelijk geopend. Op de plek van de afgebrande strandtent Blue Lagoon stond alweer een dj te draaien, schrijft het AD Den Haag. Eigenaar Peter Ludovici: ,,Ik zei toch dat ik weer open zou zijn."

Maaike Kraaijeveld | Foto: Frank Jansen 23 april 2018

Blue Lagoon

Muziek van een dj, gekoelde drankjes uit een foodtruck en een vol terras. En dat op de plek waar donderdagavond nog de geblakerde resten lagen van de afgebrande strandtent Blue Lagoon.

Vereende krachten

Strandfamilie Ludovici heeft met vereende krachten en hulp van vrienden, personeel en een aantal bedrijven het strandpaviljoen weer zo goed als op de rails gekregen.

Lees ook: Dopmeijer al meer dan honderd jaar een begrip in Den Haag

Eigenaar Peter Ludovici staat er lachend bij. Hij had donderdag, toen de rook nog nauwelijks was opgetrokken, immers voorspeld dat ze 'morgen' weer open zouden zijn. Ook dochter Lindsey, dit jaar voor het eerst verantwoordelijk voor de Blue Lagoon en zes maanden zwanger, staat mee te bikkelen. ,,We moeten wel. Het strandseizoen is begonnen'', klinkt het vrolijk.

Stormen

De Ludovici's hebben in 35 jaar strandleven al voor wel meer hete vuren gestaan. Twee keer verloren ze een paviljoen door een storm. ,,Daar kan deze brand nog wel bij'', aldus Ludovici twee uur na de brand. Om er direct aan toe te voegen dat ze zouden 'doorknallen'. Geen woord aan gelogen dus. Tientallen mensen sjouwen met planken, trekken draden, openen flesjes drank en nemen bestellingen op bij gasten op het strand en het terras.

Ook 'Appie' komt even kijken, marktopbouwer Ap El Massaoudi dus. Hij en mede-ondernemer Ayoub Balah steunen Ludovici, die ze kennen als 'een geweldige ondenemer', door via Facebook iedereen op te roepen zondagmiddag in de Blue Lagoon een hapje en een drankje te komen halen. Liefst in blauwe kleding. ,,We hebben veel steun'', zegt Ludovici tevreden.

Lees ook: Zo groeide Catawiki in sneltreinvaart uit tot veilingplatform met omzet van 350 miljoen

Meer positief nieuws

Maar het meeste werk is toch aan de Ludovici's zelf. Ludovici heeft in ieder geval prima geslapen. ,,Ik had een flesje hennepolie genomen. Ze hebben me vanmorgen wakker moeten bellen.''

Een uurtje na het gesprek belt Ludovici met nog meer positief nieuws. ,,Net gehoord dat onze zaak in Hoek van Holland, FF Tijd, volgende week de oorkonde 'ambassadeur' van de stichting Noordzeevis krijgt, omdat we die vis daar als eerste serveren.''

https://youtu.be/Z9oKXtTDunU