Aangeboden door Tele2

Branded Content Regio

Telefonie in de cloud altijd up-to-date en veilig

Clouddiensten roepen bij veel ondernemers nog altijd weerstand op. Een virtuele telefooncentrale staat niet in je meterkast en je hebt geen regie over de beveiliging. Maar is de angst voor de cloud wel terecht?

BRAM DE VRIND | foto: ROLAND J. REINDERS 11 december 2018

Tele2 nieuwebellen

Stel, je bedrijf heeft een eigen server en telefooncentrale, plus een systeembeheerder die aan de knoppen zit. Prima geregeld, toch? Schijn bedriegt, volgens Jurgen Welbergen. Als business consultant bij Tele2 helpt hij ondernemers met telefonie-oplossingen. ,,Een eigen server en telefooncentrale geven misschien een veilig gevoel, omdat ze fysiek in je bedrijf staan. Maar dat is vooral perceptie.” Een fysieke telefooncentrale wordt bijvoorbeeld vaak niet geüpdatet en raakt daardoor kwetsbaar voor bedreigingen. Grote aanbieders van clouddiensten zijn dag in dag uit bezig met het verbeteren van de veiligheid, het toevoegen van functionaliteiten en het upgraden van hun systemen.

Tele2 bijvoorbeeld levert Hosted Voice telefonie via meerdere geografisch redundante systemen. Valt de ene locatie uit, dan neemt de andere het over. Bauke van Eck, product marketing manager bij Tele2: ,,Onze datacenters zijn niet alleen technisch goed beveiligd, maar ook fysiek: je komt er zeker niet zomaar binnen.”

Veel clouddiensten bieden ook op het gebied van technische ondersteuning voordelen. Van Eck: ,,Als een ISDN telefooncentrale niet werkt, heb je te maken met verschillende partijen. Bij een hosted telefonie centrale kun je altijd terecht bij één aanbieder in geval van verstoringen.” Bij de meeste clouddiensten betaal je per gebruiker per maand. Dat biedt je de mogelijkheid eenvoudig je pakket uit te breiden als je bedrijf groeit. Clouddiensten zijn bovendien vaak goedkoper. Welbergen: ,,Bij telefonie in de cloud hoef je niet te investeren in een fysieke telefooncentrale, het up to date houden van de security en heb je geen service- of onderhoudscontracten.”

Omdat hosted telefonie (zowel mobiel als vast) gebruik maakt van IP-technologie, biedt het de mogelijkheid verschillende diensten waarvan je bedrijf gebruikmaakt, aan elkaar te koppelen. Bij Tele2 kun je bijvoorbeeld je CRM-systeem koppelen aan je telefonie. Als een klant belt, zie je meteen relevante gegevens zoals de naam, bedrijf en openstaande bestellingen op je scherm.

Als je wilt overstappen op de cloud, zorg er dan wel voor dat je in zee gaat met een betrouwbare aanbieder, geven Welbergen en Van Eck mee. ,,Op de telefoniemarkt zijn veel aanbieders actief die het beheer, de veiligheid en betrouwbaarheid niet altijd goed op orde hebben. Over dat soort zaken hoef je je bij telecomoperators met een eigen netwerk en belangrijke klanten zoals overheidsinstanties, geen zorgen te maken.”

Schakel nu over naar het Nieuwe Bellen; een veel slimmere telefonieoplossing waarmee je klanten beter kunt bedienen. En bovendien nog goedkoper ook! Bereken direct jouw besparing. Klik hier.