Nieuws #supportondernemers

Wat als jij minister-president zou zijn?

Als er één artikel veel stof heeft doen opwaaien dan is het wel de open brief van Gerard van den Broek, directeur van De Ondernemer, aan 'minister-president Van Dissel' naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond. Niets in die persconferentie over de ondernemers en de economische gevolgen voor ondernemend Nederland. Geen enkel signaal over een intelligente unlock. En dat terwijl wij dagelijks ongelofelijk veel ondernemers spreken die steeds dieper in de put geraken. Uit ons onderzoek blijkt dat 32% failliet denkt te gaan als er volgende maand vakantiegeld uitgekeerd moet worden. Dus is het tijd voor actie.

Van onze redactie 23 april 2020

Vraag onderzoek ondernemers corona roeptoeter

Beeld: Unsplash

Hoe starten we BV Nederland zo snel en slim mogelijk weer op?

Hoe voorkomen we een nog grotere economische ramp en wat is er nodig om tot een intelligente unlock te komen? Het kabinet lijkt daar vooralsnog niet uit te komen dus laten wij, als ondernemers, ze daarbij helpen. Maar wel met respect voor de zorg en de volksgezondheid. Alvast een voorzetje:

  • soepelere regels voor provincies waar het virus nauwelijks voorkomt
  • kappers open voor mensen buiten de grootste risicogroep
  • bungalowparken openen omdat gedrag vrijwel hetzelfde is als thuis

Wat vind jij dat er nu al mogelijk moet kunnen zijn? Mail jouw oplossing naar redactie@deondernemer.nl en laten we er voor zorgen dat de economische schade niet nog groter wordt. Ondernemers mogen niet de dupe worden!

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.