Podcast

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Kabinet Rutte III 2017

Het vorige kabinet Rutte (nu demissionair) in oktober 2017 op het bordes van Paleis Noordeinde. Foto: ANP

Van onze redactie 24 november 2021

We vroegen het voor de rubriek ‘Oh Oh Den Haag’ vier personen: reisondernemer Elske Doets, crypto-expert Devin Schoor, vitaliteitscoach Martin Hersman en Cristel van de Ven, voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), in de live radio-uitzendingen die De Ondernemer in samenwerking met New Business Radio maakte tijdens de Week van de Ondernemer 2021.

Wat zou jij als minister van Financiën, Toerisme of Zelfstandigen het kabinet adviseren?

De presentator van de live uitzendingen, Jelle Maasbach, was helder: wat zou jij als minister van Financiën (Schoor), Toerisme (Doets), Vitaliteit (Hersman) of Zelfstandigen (Van de Ven) het volgende kabinet adviseren om het beleid beter en anders aan te pakken? Wat volgde waren prikkelende, vaak verrassende suggesties van de vier hypothetische ministers richting Rutte en kornuiten.

'Hoor wat Elske Doets zou doen om de reisbranche te helpen om de coronacrisis, lockdowns en reisbeperkingen te boven te komen'

Hoe thuiswerkend Nederland fit en gezond kan blijven

Beluister bovenstaande podcast met daarin alle vier de ‘ministers’ en hoor wat Elske Doets zou doen om de reisbranche te helpen om de coronacrisis, lockdowns en reisbeperkingen te boven te komen. En hoe denkt voormalig schaatser Martin Hersman thuiswerkend Nederland fit en gezond te houden? Of wat kan cryptocurrency allemaal doen voor onze economie? Tot slot: met steeds meer zelfstandigen op de arbeidsmarkt, wat moet politiek Den Haag doen om deze belangrijke groep ondernemers op verschillende vlakken verder helpen in deze moeilijke tijden? De antwoorden? Druk boven op ‘play’ en je hoort het.

Lees ook: Elske Doets: 'Zet ondernemers meer in de spotlights'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details