Podcast

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Kabinet Rutte III 2017

Het vorige kabinet Rutte (nu demissionair) in oktober 2017 op het bordes van Paleis Noordeinde. Foto: ANP

Van onze redactie 24 november 2021

We vroegen het voor de rubriek ‘Oh Oh Den Haag’ vier personen: reisondernemer Elske Doets, crypto-expert Devin Schoor, vitaliteitscoach Martin Hersman en Cristel van de Ven, voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), in de live radio-uitzendingen die De Ondernemer in samenwerking met New Business Radio maakte tijdens de Week van de Ondernemer 2021.

Wat zou jij als minister van Financiën, Toerisme of Zelfstandigen het kabinet adviseren?

De presentator van de live uitzendingen, Jelle Maasbach, was helder: wat zou jij als minister van Financiën (Schoor), Toerisme (Doets), Vitaliteit (Hersman) of Zelfstandigen (Van de Ven) het volgende kabinet adviseren om het beleid beter en anders aan te pakken? Wat volgde waren prikkelende, vaak verrassende suggesties van de vier hypothetische ministers richting Rutte en kornuiten.

'Hoor wat Elske Doets zou doen om de reisbranche te helpen om de coronacrisis, lockdowns en reisbeperkingen te boven te komen'

Hoe thuiswerkend Nederland fit en gezond kan blijven

Beluister bovenstaande podcast met daarin alle vier de ‘ministers’ en hoor wat Elske Doets zou doen om de reisbranche te helpen om de coronacrisis, lockdowns en reisbeperkingen te boven te komen. En hoe denkt voormalig schaatser Martin Hersman thuiswerkend Nederland fit en gezond te houden? Of wat kan cryptocurrency allemaal doen voor onze economie? Tot slot: met steeds meer zelfstandigen op de arbeidsmarkt, wat moet politiek Den Haag doen om deze belangrijke groep ondernemers op verschillende vlakken verder helpen in deze moeilijke tijden? De antwoorden? Druk boven op ‘play’ en je hoort het.

Lees ook: Elske Doets: 'Zet ondernemers meer in de spotlights'

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers.

Meld je voor 1 januari a.s. aan en maak kans op een van de vier Amac Giftcard t.w.v. 250 euro!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Waarom grote bedrijven succesvoller kunnen zijn door zich te profileren als klein bedrijf

Wat is het voordeel van een heel groot of juist heel klein bedrijf? En hoe kun je daar slim mee spelen in je marketing? Je hoort in de dertiende aflevering van de podcastreeks Aandachtstrekkers dat er niks mis mee is je bedrijf kleiner of juist groter voor te doen dan het is. ,,Dat kun je best een beetje faken.”

Details
Gijs dalen meurs eyevestor seabass
De Ondernemer

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Details
Zeeman winkel retail blauwgeel
De Ondernemer

Hoe Zeeman dankzij knalgele onderbroek de weg omhoog vond

Black Friday is niet zo lucratief voor retailers als gedacht. En bovendien, is die koopgekte nog wel houdbaar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? Dat en meer onderwerpen - zoals Zeeman en z'n knalgele onderbroek - komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken AD-verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Kun je als bedrijf succesvol zijn zonder online reviews?

Bestaat jouw onderneming over een jaar nog als je geen reviews verzamelt? Die vraag staat centraal in de twaalfde aflevering van podcastreeks Aandachtstrekkers. Veruit de meeste bedrijven hebben geen reviewstrategie en lopen daardoor achter de feiten aan. Terwijl een klantbeoordeling vragen (en krijgen) een kleine moeite is als je het slim aanpakt.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Dorkas Koenen (cmo Rabobank): 'Wij doen niet aan purpose-marketing, wij zíjn purpose'

Al vijf jaar lang is Dorkas Koenen de Chief Marketing Officer van Rabobank. Een echt zwaargewicht die een doorslaggevende rol speelt bij de huidige visie van de bank: ‘Growing a better world together’. In de nieuwe podcast van Thijs Talks spreekt hij over zijn visie op marketing en talentontwikkeling.

Details