Podcast

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Kabinet Rutte III 2017

Het vorige kabinet Rutte (nu demissionair) in oktober 2017 op het bordes van Paleis Noordeinde. Foto: ANP

Van onze redactie 24 november 2021

We vroegen het voor de rubriek ‘Oh Oh Den Haag’ vier personen: reisondernemer Elske Doets, crypto-expert Devin Schoor, vitaliteitscoach Martin Hersman en Cristel van de Ven, voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), in de live radio-uitzendingen die De Ondernemer in samenwerking met New Business Radio maakte tijdens de Week van de Ondernemer 2021.

Wat zou jij als minister van Financiën, Toerisme of Zelfstandigen het kabinet adviseren?

De presentator van de live uitzendingen, Jelle Maasbach, was helder: wat zou jij als minister van Financiën (Schoor), Toerisme (Doets), Vitaliteit (Hersman) of Zelfstandigen (Van de Ven) het volgende kabinet adviseren om het beleid beter en anders aan te pakken? Wat volgde waren prikkelende, vaak verrassende suggesties van de vier hypothetische ministers richting Rutte en kornuiten.

'Hoor wat Elske Doets zou doen om de reisbranche te helpen om de coronacrisis, lockdowns en reisbeperkingen te boven te komen'

Hoe thuiswerkend Nederland fit en gezond kan blijven

Beluister bovenstaande podcast met daarin alle vier de ‘ministers’ en hoor wat Elske Doets zou doen om de reisbranche te helpen om de coronacrisis, lockdowns en reisbeperkingen te boven te komen. En hoe denkt voormalig schaatser Martin Hersman thuiswerkend Nederland fit en gezond te houden? Of wat kan cryptocurrency allemaal doen voor onze economie? Tot slot: met steeds meer zelfstandigen op de arbeidsmarkt, wat moet politiek Den Haag doen om deze belangrijke groep ondernemers op verschillende vlakken verder helpen in deze moeilijke tijden? De antwoorden? Druk boven op ‘play’ en je hoort het.

Lees ook: Elske Doets: 'Zet ondernemers meer in de spotlights'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details