Nieuws Zzp

Cristel van de Ven, Zelfstandigen Nederland (VZN): 'Politiek was op zoek naar volwaardige gesprekspartner'

Cristel van de Ven is voorzitter van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) en bij ons te gast tijdens Week van de Ondernemer. Van de Ven mengt zich sinds twee maanden tussen de Haagse politiek om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor de belangen van zelfstandige ondernemers. Een gesprek over onder meer de definitie 'zelfstandige' en de groeiende achterban, het manifest van de VZN, de wensen voor een aangescherpt corona-steunpakket en ja, de AOV.

Van onze redactie 17 november 2020

,,Ik zie echter dat binnen de politiek de bewustwording ontstaat dat een hele grote groep mensen als zelfstandig ondernemer op de arbeidsmarkt actief is én dat zij onvoldoende vertegenwoordigd worden op het moment dat er echt belangrijke besluiten worden genomen. Ze weten dat er met deze groep gepraat moet worden, maar de realiteit is dat er nog altijd veel door werkgeversorganisaties en vakbonden wordt besloten."

Van de Ven heeft haar kennismakingsronde in Den Haag inmiddels achter de rug; ze heeft met veel Tweede Kamerleden gesproken. ,,De politiek was op zoek naar een volwaardige gesprekspartner. En die bieden wij, met VZN."

Beluister het gehele interview met Cristel van de Ven via de link hierboven.

Lees ook: Met deze vijf punten wil VZN extra aandacht voor zelfstandigen in steunpakket