Nieuws Zzp

Zoektocht naar beste zzp’er van 2023 in volle gang

ZZP Nederland organiseert de alweer tiende editie van de Freelancer of the Year (FOTY) Awards. Dit is de jaarlijkse verkiezing waarbij het gaat om de beste zzp’ers van ons land.

Van onze redactie 16 mei 2023

Mens lamp innovatie

Kandidaten voor de FOTY Awards kunnen zichzelf aanmelden en het staat iedereen vrij om een bevlogen vriend, familielid of buurtgenoot die zzp'er is te nomineren - en dat kan tot en met 14 juni. Iedere zelfstandig ondernemer die voor eigen rekening en risico werkt komt in aanmerking voor de award.

Kandidaten presenteren zichzelf aan de jury en moeten zoveel mogelijk positieve referenties vergaren. Na een aantal selectierondes, bepaalt een vakjury wie de beste zzp’er van Nederland is.

Terug naar vorig jaar, naar de FOTY Awards 2022: Martin van Kranenburg zzp'er van het jaar

Vorig jaar won Martin van Kranenburg de FOTY Award, die tijdens een feestelijke radio-uitzending van De Ondernemer Live werd uitgereikt. ,,Je krijgt waardevolle feedback van een deskundige jury én onafhankelijk adviesbureau. Dat zet je als ondernemer weer op scherp. Ik kan het iedereen aanraden. Zo trots als een pauw om deze mooie prijs te winnen. Die glimlach laat ik een jaar lang staan!", vertelde de Schrijven voor het Brein-trainer.

Lees ook: De Ondernemer Live op de Dag van de ZZP'er: luister hier de interviews terug

'Goed gekozen strategie, plan en doelgroep'

Wie wordt de Freelancer of The Year 2023? ,,Het moet zeker iemand zijn die 100 procent haar of zijn gekozen dienstverlening uitstraalt en goed kan pitchen. Daarnaast houd ik erg van een goed gekozen strategie, plan en doelgroep en natuurlijk bewezen resultaat", vindt juryvoorzitter Marcel Molenaar (countrymanager LinkedIn Benelux).

,,Ik ga letten op de energie en passie waarmee iemand kan vertellen over haar of zijn bedrijf en ook hoe dat zo gekomen is. Daarnaast; vanuit welke behoefte of trend in de markt is de dienstverlening ontstaan én welke behoefte het vervult."

"Eigenheid. Grip op wat er in je markt en bij je klanten speelt, daar gaat het om"

Martin van Kranenburg

Als winnaar van vorig jaar heeft Martin van Kranenburg ook een plek in de jury. Waar moet volgens hem een finalist of winnaar aan voldoen? ,,Eigenheid. Grip op wat er in je markt en bij je klanten speelt. Een ontembare honger om eerst waarde toe te voegen voor je klant. Daarna komt de waarde voor jou wel. En hou je bij je eigen kompas. Geef je klanten aandacht en service zoals je die zelf wil ervaren."

De vakjury bestaat verder uit Marjan Vogel (directeur KVK Informatie & Advies), Josette Dijkhuizen (de Zakencoach), Frank Alfrink (voorzitter ZZP Nederland) en Robert van den Ham (De Ondernemer / director Content & Creatie).

De winnaars van vorig jaar, met Martin van Kranenburg (midden) en Floor Schmeets (rechts). Joery Mooijman kon bij de prijsuitreiking niet aanwezig zijn, op de foto links Jeroen van Lierop van e-boekhouden.nl, sponsor van de Starters-award.

Naast het winnen van de titel, zijn er allerlei prijzen maar: deelname wordt vooral ervaren als een goed en leerzaam avontuur. De winnaar van de FOTY Award mag een jaar lang gratis in een leaseauto rijden. Daarnaast zijn er nog mooie prijzen voor de beste startende ondernemer en de winnaar van de publieksprijs

De FOTY Awards worden uitgereikt in een live radio-uitzending op New Business Radio, in samenwerking met De Ondernemer.

Aanmelden kan via de website van de FOTY Awards.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws