Nieuws Zzp

Startup The Freelance Qommunity wil meer verbinding en zekerheid freelancers

De initiatiefnemers Kim Trotz en Kiki Calis (29) zien bij zelfstandig ondernemers dat er in deze tijden meer behoefte is aan verbinding en zekerheid. Zij beloven de oplossing voor dit probleem: The Freelance Qommunity. Het online platform biedt toegang tot online events, co-work dagen, workshops, hulp bij juridisch advies, boekhouding en een sociaal vangnet bij ziekte.

Van onze redactie 24 december 2020

Freelance Qommunity zzp zekerheid platform

Kim Trotz (links) en Kiki Calis, initiatiefnemers van The Freelance Qommunity.

Op dit moment telt Nederland anderhalf miljoen freelancers en de verwachting is dat in 2030 een op de vijf werkende mensen freelancer zal zijn. Deze cijfers en de coronacrisis laten de urgentie van het platform zien, vinden de ondernemers.

Kim Trotz: ,,Toen in maart de hele wereld op z’n kop stond was het voor ons heel duidelijk. Verbinding maken werd moeilijker, maar ook belangrijker dan ooit. Ons platform The Freelance Qommunity is het support systeem waar mensen nu behoefte aan hebben." Calis vult aan: ,,Het draait om creativiteit en flexibiliteit. Met de verwachte groei van het aantal freelancers in Nederland, bouwen we nu een platform voor the workforce van de toekomst."

''Toen in maart de hele wereld op z’n kop stond was het voor ons heel duidelijk. Verbinding maken werd moeilijker, maar ook belangrijker dan ooit''

Kim Trotz, The Freelance Qommunity

'Freelancen leukste beroep van de wereld'

The Freelance Qommunity heeft de missie om van freelancen het leukste beroep van de wereld te maken. Met de crowdfunding willen Calis en Trotz het platform professionaliseren, meer samenwerkingen opzetten en het team uitbreiden in steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Met de crowdfunding kan iedereen meedoen. Net startende of doorgewinterde freelancers, bedrijven die vaak werken met flexibele krachten, maar ook iedereen die de missie ondersteunt kan investeren in de startup. Samen met 96 investeerders is al bijna 50.000 euro opgehaald. Voor het einde van het jaar willen de ondernemers het gewenste bedrag van 75.000 euro behalen.

Lees ook: Steeds meer jongeren zien freelancen als opmaat naar eigen bedrijf

Gemis van collega’s en gezellige bedrijfsborrels

Het idee is drie jaar geleden ontstaan toen Trotz en Calis zelf kozen om als freelancer verder te gaan. Zij misten het contact met collega’s en de gezellige bedrijfsborrels meteen. Daarom besloten zij in januari 2018 een Nieuwjaarsborrel te organiseren en 150 freelancers meldden zich hier binnen 48 uur voor aan.

De behoeftes van hun bezoekers bleken echter breder te zijn dan alleen de behoefte aan gezelligheid. De ondernemers besloten uit te breiden met elk kwartaal een netwerkborrel, een speeddateshow met opdrachtgevers, co-working-dagen, een sociaal vangnet en sinds dit jaar ook een membership.

Lees ook: Belastingaangifte voor zzp-ondernemers: deze 6 tips kunnen jou voordeel opleveren

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.