Nieuws Actueel

Blogtop 5: 2016 het comebackjaar van de fysieke winkel?

Door de wegvallende ketens ontstaat er weer ruimte voor groei bij de overlevers en de nieuwe aanbieders in de winkelstraat, schrijft blogger Fred Rutgers. Zijn betoog over de toekomst van de Nederlandse winkelstraten was goed voor goud in de wekelijkse blogtop 5 op DeOndernemer.nl. Bekijk hieronder welke pennenvruchten de lijst compleet maken.

De Ondernemer 11 maart 2016

Vend winkelstraat winkels

1. Fred Rutgers - Ja, ik geloof in winkels! Ik zie toekomst voor ons allebeiJa ik geloof in jullie! Ik zie toekomst voor ons allebei! Oké, toegegeven, Andre Hazes rijmt beter dan ik, maar desondanks hoop ik wel dat de boodschap overkomt.

2. Richard S.T. de Vries - Inspirerende gesprekken over ondernemen aan de keukentafelDe afgelopen periode heb ik met ondernemers veel nuttige gesprekken aan de keukentafel gevoerd. Door deze huiselijke setting ontstaat een informele sfeer waarbij al snel persoonlijke en zakelijke kwestie de revue passeren.

3. Marco Platvoet - Het managen van internationale plannenVeel ondernemers die willen internationaliseren hebben ideeën en ingevingen om met bestaande of nieuwe producten buitenlandse markten te bewerken. Vaak komt men niet verder dan een tijdelijke gedachte of een krabbel op een papiertje. Deze belanden helaas te vaak in de (digitale) prullenmand.

4. Maurice Kruse - Brand Vlogging. Inspireer met video'sOnline video’s bekijken op het moment dat het jou uitkomt, over onderwerpen die jou inspireren. Dat doen jongeren al tijden, bijvoorbeeld op het vlog van Enzo Knol of Beautygloss. Ook steeds meer ondernemers en bedrijven kiezen voor de impact van een vlog.

5. Sanne Cramer - Internationaal? Ga voor een .com extensieAls je actief bent op alleen de Nederlandse markt, volstaat een .nl domeinextensie voor je website. Wanneer je besluit om ook buiten de grenzen te treden, is een internationale domeinextensie aan te raden. Maar welke moet je kiezen?