Nieuws Actueel

250.000 wachtenden voor aanvragen STAP-budget

De digitale wachtrij om het STAP-budget aan te vragen telde enkele minuten na de opening van het loket zo'n 250.000 wachtenden, meldt uitvoeringsinstantie UWV. Iedereen van 18 jaar en ouder kon vrijdag vanaf 10.00 uur 1000 euro scholingsbudget aanvragen.

ANP 17 maart 2023

ANP170323087 1

Een woordvoerder van UWV legt uit dat het om 250.000 ingelogde apparaten gaat. Het totale aantal mensen dat moet wachten kan lager zijn, omdat je bijvoorbeeld met je laptop en smartphone gelijktijdig een poging kunt wagen.

Veel mensen krijgen de boodschap dat ze ruim een uur moeten wachten voordat ze verder kunnen gaan met hun aanvraag. Het UWV raadt mensen af om uit te loggen. "Mensen kunnen echt beter in de wachtrij blijven staan. We handelen zo'n driehonderd aanvragen per minuut af, dus het duurt echt een paar uur voordat het budget op is", zegt de woordvoerder.

34 miljoen

Eerder deze maand liep het helemaal fout met de aanvraagprocedure. Door de grote hoeveelheid mensen die wilden inloggen en een technische fout was de site voor het STAP-budget onbereikbaar.

Bij deze ronde is 34 miljoen euro te verdelen. In totaal trekt de regering dit jaar 170 miljoen euro uit voor de subsidies die de positie van mensen op de arbeidsmarkt moeten versterken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws