Nieuws Actueel

3D-printfabriek biedt uitkomst

Peet Vogels 9 februari 2016

3dprinten1065

Nederlandse bedrijven en scholen lopen achter met hun kennis over 3D-printen. Daardoor worden de kansen die 3D-printen biedt nauwelijks benut. De 3D Makers Zone in Haarlem moet daar een einde aan maken, schrijft het AD.

De nieuwe printfabriek is gisteren geopend en moet bedrijven en scholen kennis laten maken met de mogelijkheden van 3D-printen. Die techniek is sterk in opkomst en biedt grote mogelijkheden voor de industrie. Zo worden er onder andere al brilmonturen en putdeksels geprint, maar ook onderdelen voor vluchtsimulatoren.

Het probleem is dat industriële 3D-printers duur zijn, zeker voor kleinere bedrijven. Bovendien is er nog nauwelijks geschoold personeel dat 3D-software of ontwerpen kan maken, of dat met die nieuwe printers kan omgaan.

Voor scholen geldt ook het probleem dat de printers relatief duur zijn. Bovendien zijn er veel verschillende soorten printers.

3D Makers Zone biedt bedrijven en scholen de mogelijkheid om tegen lage kosten kennis te maken met 3D-printen. Op locatie staan verschillende soorten printers en er lopen experts rond die bedrijven en scholen alle mogelijkheden van 3D printen kunnen uitleggen en aanleren.