Nieuws Actueel

53.000 bezoekers in 1 week bij nieuwe Pathé Zwolle

Meer dan 53.000 bezoekers heeft de nieuwe Pathé bioscoop op de Pannekoekendijk al getrokken in de eerste weken van zijn bestaan. In alle negen zalen draaiden elke dag films, wat neerkomt op meer dan 700 voorstellingen in totaal. Dat meldt De Stentor dinsdag.

Laura Cuijpers | Foto: Frans Paalman 3 januari 2017

Pathe Bioscoop Zwolle

Het zijn imposante cijfers van de megabioscoop die koste wat kost vóór de feestdagen open moest gaan. "De kerstvakantie is traditioneel gezien een drukke periode voor ons. De komende week verwachten we weer een flinke vakantiedrukte", zegt manager Dennis Tulleken.

Parkeergarage

De drukte heeft ook een nadeel, voor het pand staat het afgeladen vol met fietsen. De stallingen die er staan, zogenaamde 'fietsnietjes', zijn lang niet voldoende voor het aantal bezoekers dat met de fiets komt. Vooral nu de parkeergarage nog niet toegankelijk is.

De manager wil nog deze maand in overleg met de gemeente om te kijken of er ruimte is voor meer stallingen. De parkeergarage die nog niet klaar is, blijft voor Pathé een doorn in het oog. "Dat is natuurlijk erg vervelend voor onze bezoekers. Wij hebben daar helaas weinig invloed op, dat ligt bij de gemeente."

Techniek

Op 15 december startte de volledige programmering in het pand. Het technisch vernuft speelt nog steeds de hoofdrol. De twee zalen met een DOLBY Atmos-geluidsinstallatie zijn het populairst: drie op de tien bezoekers koos er speciaal voor een film met de nieuwste geluidstechniek te kijken.