Nieuws Actueel

60 tips over moord op zakenman Koen Everink

De politie heeft tot nu toe zo'n 60 tips binnen gekregen met betrekking tot de moord op de zakenman Koen Everink. Met die tips gaat de recherche serieus aan de slag, zegt een woordvoerder van de politie tegen het AD.

Yelle Tieleman 10 maart 2016

Koeneverink

Dinsdag werd er in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de geruchtmakende moord op Everink, die vrijdagochtend in een plas bloed werd aangetroffen door zijn zesjarige dochtertje. Hij was toen vermoedelijk al enkele uren dood.

RaadselNa enkele dagen onderzoek heeft de politie nog steeds geen enkel idee wie er achter de dood op Everink zit. "We tasten nog in het duister", zegt woordvoerder Leonie Bosselaar. "Wat zich precies in die woning heeft afgespeeld is voor ons nog steeds een raadsel."

Verdachte personenDuidelijk is wel dat de politie tips zoekt van mensen die tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagochtend verdachte personen of auto's hebben gezien rondom de Hoflaan in Bilthoven, waar de gefortuneerde zakenman woonde.

Everink kwam in 2012 in het nieuws nadat hij werd mishandeld door de kickboxer Badr Hari. Die kreeg 14 maanden celstraf.