Nieuws Actueel

A Loja haalt beste van Portugal naar Nederland

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Martine de Vente | Foto: Rink Hof 22 november 2016

A loja amsterdam

Steeds meer toeristen weten Portugal te vinden. Terug in Amsterdam gaan ze op zoek naar de lekkernijen die ze op vakantie hebben geproefd. Ook Portugezen halen bij A Loja (vertaling: de winkel) de beste heimweeproducten: wijn, verse pasteitjes en ingeblikte vis. En een kop Portugese koffie. ,,Onze intentie is het beste van Portugal naar Nederland brengen'', zegt Tomaz Furtado.

Exclusief

De zaak is van broer en zus Erika (36) en Tomaz (25) en Erika's echtgenoot Jordi Pont. Vader Alexandre doet vanuit Portugal de inkoop. ,,We willen exclusief zijn", zegt Tomaz. Steeds meer hotels en restaurants in het topsegment weten A Loja te vinden, een interessante markt.

Design

Grafisch ontwerper Erika doet het design van de zaak, maar zij verhuisde vorig jaar naar Amerika. Haar man Jordi ging daar aan de slag voor Nike. Sindsdien staat Tomaz' vriendin Nadine Hennen in de zaak. Tomaz en Nadine bellen nog wel elke avond met Erika.

Eetzaakjes

De zaak kende een schuchtere start ,,Nederlanders moeten eerst een paar keer langslopen voor ze naar binnen gaan, maar nu zit de loop erin. Er komen ook steeds meer restaurantjes en eetzaakjes in de Willemsparkbuurt.''

Volwaardige salarissen

Na de eerste investering in interieur en voorraad bedruipt de zaak zichzelf en halen ze er vier volwaardige salarissen uit.

Wie: Tomaz FurtadoWat: Portugese lekkernijenWaar: Amsterdam Oud-ZuidSinds: 2012Grootte: vier medewerkersContact: alojaportugese.com

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regioamsterdam@deondernemer.nl.