Nieuws Actueel

Achterhuis Anne Frank als escape room

Het is Anne Frank zelf nooit gelukt om aan de Duitsers te ontkomen, maar in Valkenswaard is haar tragische lot nu het thema van een escape room. In een uit de Tweede Wereldoorlog stammende bunker is daar deze week een nieuwe escape room geopend die adverteert met de tekst: "Het Achterhuis van Anne Frank. Duik onder voordat de Duitsers je vinden!!!" "Educatief bedoeld, om jongeren de geschiedenis te laten beleven", zegt eigenaar Thijs Verberne (19) tegen het AD.

Cyril Rosman 18 maart 2016

Escaperoom valkenswaard anne frank

Escape rooms zijn een rage in Nederland. Deelnemers worden in groepjes opgesloten in een ruimte en moeten door het oplossen van puzzels en raadsels zo snel mogelijk een sleutel of weg naar buiten zien te vinden.

De kersverse Escape Bunker Valkenswaard koos voor twee oorlogsthema's: in 'De Ondergrondse' vechten mensen tegen de Duitsers. En 'Het Achterhuis' wordt omschreven als: "Je komt in de schoenen van Anne Frank te staan. Jullie besluiten onder te duiken uit angst dat ook jullie weggestuurd worden naar de kampen. Je komt voor verschillende uitdagingen te staan."

Op de facebookpagina van het bedrijfje reageren mensen enthousiast en melden alvast te reserveren. Op andere social media wordt schande gesproken van het thema.

Eigenaar Verberne is zich van geen kwaad bewust: "We willen niemand beledigen." De ruimte is volgens hem ingericht om op het Achterhuis te lijken. Aan de hand van de tijdlijn van het leven van Anne en het oplossen van een morse code-spel moeten deelnemers zich een weg naar buiten banen. Volgens Verberne is het altijd de bedoeling geweest om in de bunker iets met de Tweede Wereldoorlog te doen, het was volgens hem een voorwaarde van de gemeente.

Burgemeester Ederveen van Valkenswaard kondigde gisteravond via Twitter al aan vandaag te onderzoeken of de escape room wel aan alle overeenkomsten voldoet. De Anne Frank Stichting was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

//

Win Actie!!! Wij verloten een gratis Escape Room Experience!!! Tag 2 of 3 van je vrienden waarmee je samen opgesloten...

Geplaatst door Escape Bunker Valkenswaard op donderdag 17 maart 2016