Nieuws Actueel

ACM: Greenchoice en Vattenfall beloven betere duurzaamheidsclaims

De energieleveranciers Greenchoice en Vattenfall gaan consumenten voortaan beter informeren over duurzaamheid, maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend.

ANP 10 oktober 2022

Laatste update: 11 oktober 2022 11:15

Zonneenergie gloeilamp

Ze hebben toegezegd om bepaalde duurzaamheidsclaims op hun websites aan te passen of niet meer te gebruiken. 'Ze beloven consumenten duidelijker te informeren om zo risico op misleiding over duurzaamheid te voorkomen, aldus de ACM. De toezichthouder deed in de energiesector onderzoek en zag veel mogelijk misleidende duurzaamheidsclaims.

Volgens de ACM profileerden de bedrijven zich als 'duurzaam' met vage vergelijkingen. 'Het was echter niet duidelijk op basis waarvan de vergelijking werd gemaakt en met wie of wat vergeleken werd. Consumenten die duurzame keuzes willen maken, moeten erop kunnen vertrouwen dat de claims die bedrijven op hun websites zetten ook kloppen, aldus de ACM.'

Donatie aan duurzame doelen

De energieleveranciers hebben beterschap beloofd en zeggen dat verschillende duurzaamheidsclaims en de onderbouwing daarvan aangepast worden. Daarnaast doneren Greenchoice en Vattenfall respectievelijk 450.000 euro en 950.000 euro aan verschillende duurzame doelen, ter compensatie van hun vage claims. "Daarom legt de ACM geen sancties op", aldus de toezichthouder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws