Nieuws Actueel

Advocates Flokstra & Gerards slaan eigen weg in

Advocatenkantoor Flokstra & Gerards bestaat niet meer. Advocates Mathilde Flokstra en Angelique Gerards zetten hun werkzaamheden voort in een eigen kantoor. Hun ondernemingen bevinden zich nog wel in hetzelfde pand aan de Deurningerstraat. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 5 januari 2017

Flokstragerards

Flokstra heeft zes en een half jaar samengewerkt met Angelique Gerards onder de naam Flokstra & Gerards adovocaten. Gescheiden van elkaar doorgaan was een logische stap. "We hadden een andere toekomstvisie. Daarnaast verschilden onze werkwijzen sterk", vertelt Flokstra. De twee advocates hebben beiden een eigen onderneming, maar kunnen nog prima met elkaar door een deur.

Mathilde Flokstra en Jacqueline Meester

Op een groot canvas doek staat een foto van een Spaans gebergte met steenbokken. Hier is het nieuwe kantoor van advocate Mathilde Flokstra en secretarieel medewerkster Jacqueline Meester aan de Deurningerstraat 37A. Niet zomaar, het beeld heeft een symbolische betekenis. "Ik wil niet stil blijven staan", zegt Flokstra "Ik wil naar de top. Daar hoort een nieuwe, toegankelijke kantoorruimte bij die vanaf de straat goed zichtbaar is." Het ruime kantoor is in december verbouwd en nu volledig ingericht.

Nieuwe kantoorruimte

Flokstra en Meester zijn erg blij met hun nieuwe ruimte in hartje Oldenzaal, de stad waar Flokstra geboren en getogen is. Ze delen het kantoor met Jeroen Michels, de man van Flokstra die strafrechtadvocaat is. Michels is er een nevenvestiging van Michels & Tuma Advocaten begonnen. Het bedrijf was voorheen alleen gevestigd in Amersfoort. "Maar", zegt Michels "omdat 85 procent van mijn klanten uit Overijssel komt, heb ik in Oldenzaal een vestiging geopend." Het koppel deelt het pand, maar van een samenwerkingsverband is geen sprake.

"Dezelfde locatie, maar een losstaande onderneming", vertelt Meester. Het kan wel voorkomen dat strafrechtzaken van Michels samengaan met familierechtzaken, klanten kunnen dan gemakkelijk doorverwezen worden naar de ruimte van Flokstra, die onder andere gespecialiseerd is in familierecht.

Angelique Gerards en Judith Spijker

Sinds 1 januari werkt Angelique Gerards samen met secretarieel medewerkster Judith Spijker in hun nieuwe kantoorruimte aan de Deurningerstraat 39E. Wennen is het niet. "We zijn ernaartoe gegroeid. We hebben dit anderhalf jaar geleden al besloten. Ik werkte al tijden met Judith samen, en dat doe ik nog steeds", zegt Gerards.

Dat de advocates op 1 januari zelfstandig zijn begonnen, heeft te maken met het feit dat er op dat moment een nieuw boekjaar begint. Dat was simpelweg financieel gunstig.

Ieder voor zich

De 'scheiding' was een gezamenlijke beslissing. "We wilden ieder voor zich werken, omdat we andere ideeën over de toekomst hebben. Bijvoorbeeld, over het omgaan met netwerkgroepen", zegt Gerards.

"Echtscheidingen kunnen ook soepel verlopen, zonder juridische bijstand. Wij kunnen dat ook." Natuurlijk heeft Gerards die in 2000 is beëdigd als advocaat, ook anders meegemaakt. De rechtsgebieden van Gerards zijn familie-, arbeids- en strafrecht.

De gebieden van Gerards zijn vrijwel gelijk aan de gebieden van Flokstra. Dat betekent dat de ex-partners feitelijk concurrenten zijn geworden. "Maar we hebben de zaken altijd verdeeld. Het was niet zo dat klanten altijd specifiek naar een van ons vroegen." Volgens Gerards is er geen sprake van een sterke concurrentiestrijd.

Zelfde verdieping

Klanten kunnen gewoon het vertrouwde gebouw inlopen. De verdieping is hetzelfde gebleven, alleen de kantoorruimte is veranderd. Alle spullen zijn uit het voormalige kantoor verhuisd en de nieuwe ruimte van Gerards is ingericht. Alleen aan de nieuwe website wordt nog gewerkt.

Foto's: Emiel Muijderman