Nieuws Actueel

AH-inrichter Henk Stamhuis Ondernemer van het Jaar

Zijn grootvader bouwde het badhuis aan het Willem van Noortplein. 90 jaar later is de derde generatie Stamhuis de grootste bouwer- en verbouwer van grote winkelconcerns in Nederland en België. Henk Stamhuis werd uitgeroepen tot Utrechtse Ondernemer van het jaar 2016, meldt AD Utrecht.

Nils de Kruijff | Foto: ANP 14 december 2016

Albert Heijn boodschappenmandje

,,Ik was toch wel een beetje overdonderd toen ik naar voren werd geroepen om de Gouden Parel op te halen’’, zegt Henk Stamhuis. ,,Het waren niet de minsten die waren voorgedragen. Maar hartstikke mooi voor ons bedrijf dat we die prijs hebben gewonnen.’’

Geschiedenis

Het is de bekroning voor het 90-jarige familiebedrijf dat door zijn opa en dienst broer werd opgericht. Zij bouwden onder meer het badhuis aan het Willem van Noortplein, dat tegenwoordig bekend is als restaurant Badhu. Later werd Stamhuis ook ingezet als aannemer van de Kromhoutkazerne, de Universiteit Utrecht en de Rijksgebouwendienst.

Albert Heijn

De vader van Henk Stamhuis legde contacten met Albert Heijn. Onder zijn leiding verbouwde het bedrijf de eerste supermarkt. Het zou de aanzet zijn voor de reusachtige groei van de Stamhuis Groep, die in 2003 haar loods langs het spoor in Tuindorp verruilde voor een modern bedrijfsgebouw op Lage Weide. Daar zijn nu ruim 300 mensen in dienst.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Henk Stamhuis (Foto: Angeliek de Jonge)

Andere winkels

Tegenwoordig is Stamhuis verantwoordelijk voor de inrichting en verbouw van vrijwel alle Albert Heijn-winkels in Nederland en België. Maar ook Blokker, McDonald’s, IKEA en Gall&Gall behoren tot zijn opdrachtgevers. Uit onvrede over de traditionele aannemerswereld bedacht Stamhuis een totaalconcept, dat winkels een week na de start van de verbouwing weer in staat stelt open te zijn.

Onvrede

Vanuit die onvrede is hij gaan werken aan een bedrijf dat alle disciplines van de bouw zelf in huis heeft. ,,We hebben een projectmanagementbureau, een ingenieursbureau, een revisiebedrijf en een hergebruikbedrijf. We doen echt alles zelf. Dat gaat zo ver dat we zelf de prijskaartjes aanbrengen in een magazijn dat we bouwen. Dat waarderen onze opdrachtgevers zeer.’’