Nieuws Actueel

Ahold Delhaize kondigt nieuwe klimaatdoelstelling aan

Net als veel andere bedrijven, heeft ook Ahold Delhaize doelstellingen geformuleerd om duurzamer te worden in de komende jaren. De supermarktketen maakte dinsdag bekend dat de CO2-uitstoot van heel de keten in 2030 met minstens 37 procent moet zijn teruggebracht. Tegen 2050 zou deze op nul moeten uitkomen.

ANP 29 november 2022

ANP291122113 1

Volgens het concern zijn de klimaatdoelstellingen in overeenstemming met de doelstelling van de VN om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad te houden. Ahold Delhaize zegt als referentiejaar voor zijn reductiedoelstelling 2020 te hanteren.

"De uitstoot van de producten die onze duizenden leveranciers en boeren aan ons leveren moet omlaag. We maken afspraken met leveranciers als Unilever, Procter & Gamble en Coca-Cola dat zij ook doelstellingen hebben die in lijn zijn met de 1,5 graad", zegt een woordvoerster.

Targets

Ahold Delhaize zegt ook targets te hebben voor zijn eigen bedrijfsvoering. Tegen 2030 wil het concern de uitstoot van het transport, van het energieverbruik en van de koelingen in de winkels met de helft hebben teruggebracht. Tegen 2040 zou het bedrijf klimaatneutraal moeten zijn.

Milieudefensie stelt in een reactie dat Ahold Delhaize "goochelt met cijfers" en dat de uitstootreductie veel lager is. Dit komt volgens de milieuorganisatie omdat het bedrijf met een ander basisjaar heeft gerekend, namelijk 2020 in plaats van 2018. "Met dit nieuwe klimaatplan maakt Ahold Delhaize zich juridisch nog kwetsbaarder en gaat het door met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering", meent Milieudefensie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws