Nieuws Actueel

'Alleen risico nemen als het goed voelt'

Het begon met een damesmodezaak. Daarna volgde de winkel met mannenkleding en onlangs opende Klaasje Schiphorst (51) een schoenenzaak. Met La Vida Mode zet zij het amper 6000 inwoners tellende dorp Nieuwleusen op de kaart.

Lytsa Post | Foto: Frank Uijlenbroek 15 februari 2016

Klaasjeschiphorstnieuwleusen11065

Hoe lukt het je om een bedrijf in zo'n klein dorp gezond te houden?"Ik doe veel op gevoel, misschien omdat ik een vrouwelijke ondernemer ben. Ik neem veel risico door telkens uit te breiden, maar dat doe ik alleen als ik mij er goed bij voel. Ik wilde de schoenenzaak eigenlijk vorig jaar al openen, maar het zat mij toch niet helemaal lekker. Dan wacht ik gewoon een jaartje."

Toch zullen niet veel mensen zeggen: 'laten we in Nieuwleusen winkelen'?"Dat denk je misschien, maar bij La Vida Moda kun je best een middagje shoppen. Niet voor niets zien we veel moeders en dochters. We hebben 440 vierkante meter winkelruimte, dus bij ons vind je heel veel verschillende merken. Dat is onze kracht: veel kleding onder een dak."

En een hoge gunfactor van je klant?"Inderdaad, ze blijven terugkomen, maar dat is wel hard werken, met een goed team - en door overal kansen te zien. Ik wist dat ik ook jongeren moest aantrekken, dus kocht ik meer jeugdige merken in. Ik doe veel op social media en houd speciale koopavonden. Ook al heb ik net de schoenenzaak geopend, er borrelen alweer nieuwe plannen."

En is het thuisfront daar ook altijd blij mee?"Ik was zo blij toen ik mijn eigen zaak opende, eindelijk had ik zelf de touwtjes in handen. Ik werkte moeiteloos 60 uur in de week. Dat was even slikken voor mijn dochters, nu 20 en 23 jaar. Inmiddels heb ik de balans gevonden. Mijn dochters en man Martin zijn trots en helpen zelfs mee in de zaak."