Nieuws Actueel

Alles mag weg bij V&D

Alles is te koop. Van etalagepoppen en kledingrekken tot boekenkasten. Maar ook de laatste restjes kleding, boeken, koffers, tassen en andere spullen die het warenhuis V&D nog overheeft.

Bernie van Unen 23 maart 2016

VD Zeist

Lees ook: Het grootste prijzencircus ooitLeegverkoop V&D: 'De klant zal de winkel niet terug kennen'

De V&D-vestigingen in Veenendaal en Zeist gaan morgen al open, die in Utrecht donderdag, bericht het AD. De warenhuizen sluiten half april definitief hun deuren. De curatoren hopen schuldeisers voor een deel schadeloos te stellen door nog zo veel mogelijk spullen te verkopen. "Dat zijn wij verplicht aan de schuldeisers", zegt Edwin van Wijk namens de curatoren. Alle 62 warenhuizen van V&D gaan deze week open.

AfgehandeldJos de Wit, floormanager bij de vestiging in Zeist, is sinds het faillissement van zijn werkgever nog geen dag vrij geweest. Met twee andere collega's heeft hij zaken rond de sluiting afgehandeld. Het werd ook al snel duidelijk dat de V&D's nog een keer open zouden gaan om de restanten te verkopen.

De Wit (57) vindt 'zijn' filiaal (hij werkt al meer dan 40 jaar voor de V&D) nog steeds een warenhuis, een klein warenhuis. "We hebben vier etages en we hebben alle goederen naar de eerste twee etages verhuisd. Dan zie je dat we nog veel spullen hebben. Op de derde etage komt het interieur te staan dat we niet meer nodig hebben. Ook dat is te koop. Die afdeling wordt steeds voller nu de einddatum nadert. De vierde etage is al leeg."

UitzendbureauVoor de laatste dagen huurde De Wit 25 mensen in. Van die 25 zijn er 6 met een V&D-verleden. "Ik had er graag meer aangenomen, maar de wetgeving maakt dat onmogelijk. Ik vind het wel jammer. Ik heb er nu 19 via een uitzendbureau ingehuurd. Die zijn al sinds gisteren aan het werk."

Tot half april gaan de spullen in de winkels voor weinig geld weg. "De kortingen worden natuurlijk steeds groter, maar dan zijn mogelijk de gangbare maten en populaire spullen al weg. Echt alles mag weg. We hebben nog koffers, boeken, kleding, sokken, maar ook hangertjes, rekken, kasten, pennen bij de kassa, alles moet weg. Alleen de kassa niet. Die is geleased."

SolliciterenHalf april moeten de winkels leeg zijn. Het restaurant La Place is al door de nieuwe eigenaar Jumbo leeggehaald. Op 14 april komt er een einde aan ruim 40 jaar dienstverband. "Ik heb nog geen tijd gehad om te solliciteren", besluit De Wit.