Nieuws Actueel

Amerikaans bedrijf werkt aan overname failliet fietsenmerk VanMoof

Het Amerikaanse bedrijf micromobility.com werkt aan een overname van het failliete Amsterdamse fietsenmerk VanMoof. Dat schrijft micromobility.com op de eigen website. Het bedrijf heeft al een zogeheten niet-bindend bod op VanMoof gedaan dat positief zou zijn ontvangen. Financiële details werden niet gemeld.

Van onze redactie 31 juli 2023

Vanmoof fiets ties oprichter ebike groei

Beeld: VanMoof

Micromobility.com maakt elektrische fietsen en steps en is actief in de Verenigde Staten en Europa. Topman Salvatore Palella zegt dat nu wordt gewerkt aan een bindend bod op VanMoof. Hij zegt dat VanMoof bekendstaat om zijn kwaliteit en innovatie, met ook een succesvol abonnementsmodel. Door VanMoof over te nemen kan micromobility.com zijn positie op de markt voor elektrisch stadsvervoer en de eigen portefeuille versterken, aldus Palella.

Lees ook: Doorstart VanMoof op komst? 'Alleen met ander bedrijfsmodel en nieuwe leiding'

Curator bevestigt interesse overname VanMoof

De potentiële overname van VanMoof maakt volgens Palella deel uit van de langetermijnstrategie voor de mobiliteitsmarkt. Het in 2015 opgerichte micromobility.com, dat een beursnotering in New York heeft, zal meer informatie melden over het overnameproces bij verdere ontwikkelingen, aldus de verklaring.

Curator Jan Padberg bevestigt tegenover het FD de interesse van Micromobility. ,,Zij zijn een van de gegadigden, en het is nog te vroeg er verder iets zinnigs over te zeggen." Of er ook andere partijen interesse hebben getoond, wil Padberg volgens het FD niet zeggen.

Lees ook: De 3 lessen die je kunt leren van de problemen bij VanMoof

VanMoof ging eerder deze maand failliet. Dat leverde problemen op voor de eigenaren van de fietsen omdat het verlieslijdende bedrijf veel onderdelen specifiek liet ontwerpen en ook veel eigen software had.

Lees ook: Oud-medewerkers over VanMoof: ‘Klanten kwamen paar uur na reparatie terug met volgend probleem’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws