Nieuws Actueel

Amsterdam krijgt pindakaaswinkel

Liefhebbers van pindakaas kunnen straks hun hart ophalen in de Czaar Peterstraat, zo schrijft het Parool. Daar opent namelijk de Pindakaaswinkel, een winkel met (je raadt het al) alleen maar pindakaas.

Marte van den Brink 2 maart 2016

Pindakaas

De Pindakaaswinkel is het geestekind van Michiel Vos, een fervent liefhebber van pindakaas. "Ik ben opgegroeid op de boerderij en at altijd al grote hoeveelheden boterhammen met pindakaas. Dat wordt op een gegeven moment een beetje saai omdat er weinig variaties pindakaas zijn." Daar wil Vos (die ook de mede-oprichter is van Juice & Salad) met zijn pindakaaswinkel dus verandering in brengen.

Pindakaas met rozijn en venkelIn de winkel zijn straks ongeveer tien variaties zelfgemalen pindakaas te koop. Zo komt er een variant zeezout-karamel, kokos en rozijn-venkel. Er wordt volgens Vos zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten.Positieve reactiesDe naam van de Pindakaaswinkel prijkt inmiddels al enkele weken op de dichtgeplakte winkelruit. Volgens Vos leverde dit alleen al heel veel positieve reacties op: "Ik wist niet dat er zoveel pindakaasliefhebbers zijn".De winkel - en de webshop - openen over ongeveer een á twee maanden.