Nieuws Actueel

Amsterdamse kantorenmarkt in trek na Brexit

Na de Brexit is de interesse vanuit de UK in Amsterdamse kantoorruimte met ruim 600 procent gestegen. Dat melden kantoorruimtebemiddelaar Flexas.nl en kantoorcommunity WeWork. Er worden steeds meer aanvragen gedaan door internationale organisaties uit Engeland.

De Ondernemer 10 augustus 2016

Kantoren amsterdam 1065

"Toen het definitieve nieuws naar buiten kwam dat de meerderheid van de Britten had gestemd vóór vertrek uit de Europese Unie, hebben we serieus rekening gehouden met de gevolgen voor de Nederlandse kantorenmarkt", aldus Marcel de Groot, eigenaar van Flexas.nl. "Maar zo'n enorme stijging hadden we niet verwacht."

The New York Times voorspelde begin vorige maand al dat Amsterdam een goede kanshebber zou zijn om het 'nieuwe Londen' te worden. Aan de hand van verschillende criteria zoals het spreken van de Engelse taal, goede infrastructuur, goede restaurants en de beschikbaarheid van kantoorruimte kwam de krant tot de top-9 kanshebbers. Amsterdam kwam als winnaar uit de bus: "Negentig procent van de Nederlanders spreekt Engels en de meesten spreken het beter dan de Engelsen zelf," zo schrijft de krant. Het enige nadeel: na de crisis is de bonuscultuur in Nederland sterker hervormd dan in andere EU-lidstaten.

Flexas laat weten dat op dit moment vooral de kleinere en meer flexibele organisaties kansen zien om naar Amsterdam te verkassen. Grote bedrijven zouden hier minimaal vijf tot tien jaar over doen door langlopende huurovereenkomsten en het grote aantal werknermers dat in het Verenigd Koninkrijk woont.

Gerelateerde artikelen:

Brexit kost Nederlandse economie al snel miljarden